Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-15 19:41:00

Újra politizál Érpatak volt polgármestere

A homofób, rasszista és antiszemita kijelentéseiről híres Orosz Mihály Zoltán most Nagykállón lett önkormányzati képviselő.

Újra politizál Érpatak volt polgármestere

A 24.hu azt írja, a választási iroda adatai szerint a négy fideszes mellett négy független képviselőből áll majd a nagykállói testület a következő öt évben, a polgármester a függetlenként induló Horváth Tibor lett, aki csaknem 200 szavazattal győzte le kormánypárti riválisát.

Az adatokból az is kiderül, hogy Orosz igencsak népszerű az Érpataktól 10-15 kilométerre fekvő településen, mivel a fideszes Sörés László után ő lett a második legnépszerűbb egyéni képviselő. Orosz Mihály Zoltán tavaly márciusig volt Érpatak polgármestere, miután 2017 decemberében

azért oszlatta fel magát a település önkormányzata, mert a falu első embere nem tudott elszámolni több kiadással.

Orosz polgármestersége alatt kidolgozta az úgynevezett érpataki modellt, emellett akasztásos botrányok és gyanús gazdasági esetek, valamint temérdek per jellemezte, akadt olyan büntetőügy, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Szeptemberben Nagykállón roma jogvédők tiltakoztak Orosz Mihály Zoltán indulása ellen attól tartva, hogy az érpataki modellt a városba hozná. Érpatak korábbi polgármestere a Nagykállói Civil Csoport nevű Facebook-oldalon korrupciómentes közélettel és egy átlátható önkormányzat ígéretével kampányolt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink