Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-16 10:25:00

Politológus: Nem lehetünk biztosak abban, hogy jövő ilyenkor is Borkai lesz Győr polgármestere

Borkai Zsolt lemondását követelik az ellenzéki pártok, egyetértenek ugyanis abban, hogy a politikus méltatlanná vált a győri polgármesteri posztra. A politológus szerint egyáltalán nem biztos, hogy jövő ilyenkor is Borkai lesz a polgármester.

Politológus: Nem lehetünk biztosak abban, hogy jövő ilyenkor is Borkai lesz Győr polgármestere

„Megnézném a következő tanévnyitó ünnepséget Győrött, hogy hogyan fog az kinézni” - Kunhalmi Ágnes szerint Győrben minden úgy marad, ahogy eddig is volt, hiszen a képviselő testületi többség fideszes.

A DK politikusa azt állítja, hogy a lehető legrosszabb válasz a Borkai botrányra, hogy a Fidesz nem zárta ki automatikusan, hanem magától lépett ki, ám Győrben polgármester marad. „Borkai lemosná a szégyent, amit a Fidesznek okozott, de nem mossa le a szégyent, amit a városnak okozott. Ez beismerés, Borkainak fontosabb a Fidesz, mint Győr” – fogalmazott Barkóczi Balázs.

Szabó Tímea szerint Orbán Viktor és a Fidesz a kormánnyal karöltve bebizonyította, hogy nem foglalkozik a közélet tisztaságával továbbra is a lenyúlás, és az uram bátyám rendszert támogatja.

Az az ember, aki luxusjachton orgiázik, az az ember, aki 6 milliárd forintot ellop a győriektől az húzzon el a közéletből nagyon gyorsan

– fogalmazott a Párbeszéd frakcióvezetője.

Tipikus Fidesz-tempó, ez már Fekete Győr András véleménye. „Nem érdekli, hogy milyen morális hatással lesz Győr városára, és folytatja a polgármesterséget, az szerintem teljesen vállalhatatlan” – mondta a Momentum elnöke Híradónknak.

A politológus szerint azt nem lehetett várni, hogy Borkai Zsolt le fog mondani, hiszen ennek van egy jogi átfutási ideje is, addig pedig a polgármesternek e tekintetben nincs mozgástere.

Azzal viszont nem biztos, hogy nem kell számolnunk, hogy fél év leteltét követően Győrben időközi polgármesteri választásokat tartanak. Egy dolog, hogy a Fidesznek ezt minél előbb magától el kellett tolnia, ha már a kampányban nem tudták kezelni, akkor most kezeljék, legfeljebb a kampány után, habár ennek az árát bizonyos mértékig bizonytalan hatásban, ám de megfizették

– fogalmazott a politológus. Böcskei Balázs szerint polgármesterként a tiszteletre méltóságából Borkai Zsolt annyit vesztett, hogy nem lehetünk biztosak abban, hogy jövő ilyenkor is ő lesz a polgármester.


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink