Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-15 21:15:00

Most már biztos, hogy nem Farkas Flórián lesz az ORÖ következő elnöke

A Lungo Drom szerezte ugyan a legtöbb szavazatot az Országos Roma önkormányzati képviselők vasárnapi választásán, de az abszolút többség ezúttal nem jött össze. A többi roma szervezet várhatóan összefog, így Farkas Flóriánnak esélye sem lesz.

Most már biztos, hogy nem Farkas Flórián lesz az ORÖ következő elnöke

Ezzel valószínűleg az a kérdés is eldőlt, hogy megtartja-e országgyűlési képviselői mandátumát a fideszes politikus. Ez ugyanis összeférhetetlen az Országos Roma Önkormányzatban betöltött szereppel. Farkas Flóriánt kedden hiába kereste Híradónk, és egyelőre a Fidesz sem értékelte a kisebbségi választás eredményét.

Az elmúlt években több botrány is kísérte az ORÖ munkáját. Farkas Flórián után Balogh János vezette a testületet. Neki már ezen a héten bíróság elé állnia egy vesztegetési ügy miatt, a vád szerint ugyanis fiktív kampányrendezvényekért fizetett volna egy vállalkozónak.

A Lungo Drom ugyan megnyerte a vasárnapi kisebbségi önkormányzati választást, de a 47 helyből mindössze húszat foglalhatnak el a párt képviselői. A többi szervezet ezekben a napokban dönt a továbbiakról. Makai István, a Roma Polgári Tömörülés elnöke azt mondta,

azok a szervezetek, akik most a többséget elvitték az Országos Roma Önkormányzaton belül, előzőleg együttműködést kötöttek és az együttműködés tárgya az volt, hogy ez a három szervezet összefog a Lungo Drommal szemben, tehát ez valószínűleg azt jelenti, hogy a többséget az Országos Roma Önkormányzaton belül a Firosz, az RPM és a Phralipe fogja adni.

A Phralipe korábbi képviselője, Vajda László azt reméli, hogy a jövőben botrányoktól mentes munka kezdődhet.

Azt gondolom, hogy mint országos volt önkormányzati képviselő is azért látjuk, mely problémák voltak az elmúlt öt évben és mik azok a lépések, amit tulajdonképpen változtatni kellene

- mondta Vajda.

Ha a három roma szervezetnek sikerül megegyezni, akkor megtörhetik a Lungo Drom sok éve tartó egyeduralmát az Országos Roma Önkormányzatban.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink