Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-15 20:28:00

Karácsony Gergely ma is többször beszélt Tarlóssal

A megválasztott főpolgármester péntek reggel fog találkozót kérni Orbán Viktortól, ugyanis akkor lesz jogerősen is főpolgármester. A választás napján úgy gondolta: 49 százalékkal fogja megnyerni a főpolgármesteri választást, ezt egy kis cetlire fel is írta magának.

Karácsony Gergely ma is többször beszélt Tarlóssal

Az atv.hu megírta, hogy csütörtökön adja át a hivatalt a Városházáról távozó Tarlós István a vasárnap Budapest főpolgármesterévé választott Karácsony Gergelynek, köztük a folyamatban lévő ügyeket, de például a város pecsétjét is.

Ma is többször beszélt az átadás-átvétel kapcsán Tarlós Istvánnal Karácsony Gergely. A megválasztott főpolgármester szerint „teljesen normálisak” voltak ezek a beszélgetések.

Ez a kampány messzire elsodort minket, de úgy tűnik, hogy visszatértünk. Az a köztünk korábban is meglévő kölcsönös tisztelet, ami az embernek szól, az most teljesen meghatározó

– fogalmazott Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Biztos abban, ha például a jövőben egy szerződéssel kapcsolatos kérdése lenne, akkor felhívná Tarlós Istvánt, és a volt főpolgármester segítene is neki.

A megválasztott főpolgármester arról beszélt a műsorban, hogy bár a Fidesz és Tarlós István negatív kampányt folytatott ellene az elmúlt időszakban, az sem neki, sem a városnak nem jó, ha ez a hangulat megy továbbra is.

49 százalékot írt

A 100 százalékos feldolgozottság szerint Karácsony Gergelyre a fővárosiak 50,86 százaléka szavazott. A választás napján, még az eredmények érkezése előtt néhány órával egy kis cetlire 49 százalékot írt fel magának, úgy gondolta, ennyivel fogja megnyerni a választást.

Én hónapok óta erősen hittem, hogy megnyerem a főpolgármesteri választást. Azt éreztem az igazi tétnek, hogy lesz-e közgyűlési többség, és a szalvétára 13 kerületet írtam fel, 14 lett belőle. Voltak közöttük csodálatos meglepetések

– fogalmazott.

Az önkormányzati választás napján úgy fogalmazott: komoly tétekben fogadott, hogy ő lesz a főpolgármester. „Pénzben sosem fogadok. Finom borokat nyertem” – árulta el.

Ígéretek

Valószínűleg november elején lesz az alakuló gyűlés. Az első közgyűlés napirendi pontjainak tervezetét már összeállították, ilyen például a 14 évesek ingyen BKV-zása. „Elkezdjük abban bevezetni, hogy megemeljük a hat éves korhatárt hétre, és a következő költségvetési évben, mikor látjuk a lehetőségeket, akkor megyünk tovább” – részletezte.
Elsősorban azok a döntések fognak megszületni, amelyek kijelölik azokat a politikai irányokat, amikben hisznek: átláthatóság, szociális program, zöld program, rabszolgatörvény alkalmazásának a fővárosi cégeknél.

A klímavészhelyzet kihirdetése alatt azt érti: a város kinyilvánítja, hogy érzi ennek a súlyát, illetve ez egyfajta iránymutatás arra, hogy minden döntésük a klímával kapcsolatban a jövőben a klímaváltozás elleni küzdelmük alá van rendelve.


Sétáló Budapest

Puzsér Róbert a Sétáló Budapest programjával kampányt, Karácsony Gergely korábban azt nyilatkozta: vannak olyan elképzelései Puzsér Róbertnek, amelyek hasonlóak az ő elképzeléseihez.

Nem zárná ki az autókat Budapest belvárosából, hanem elkezdené egy forgalomcsillapítási-program keretében élhetőbbé tenni a belvárost, ezzel párhuzamosan a lehetőségeket is kinyitná. Szerinte a dugódíj bevezetése előbb-utóbb szükséges lesz: először egy intenzív P+R parkoló építési programot kell indítaniuk, valamint a kötöttpályás közlekedést kell bővíteniük annak érdekében, hogy ezek a parkolóhelyek olyan helyen legyenek, ahol van kötöttpályás közlekedés. Hozzátette: ez nem a belváros. Szerinte ez leghamarabb a ciklus végén megvalósítható lépés.

Találkozó Orbánnal

Budapest megválasztott főpolgármestere arról beszélt a választás éjszakáján: első dolga lesz, hogy találkozót kezdeményezzen Orbán Viktorral. Mint mondta, ezt a találkozót akkor tudja kezdeményezni, ha jogerősen főpolgármester lett, ezzel megvárja a péntek reggelt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink