Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-15 20:00:00

Gyanúsan sokan szavaztak, meg kell ismételni a választást Nyéstán

A Borsod megyei településen 27-ről 98 főre emelkedett az ott szavazók száma, ezért a választás eredményét nem állapították meg. Az ügyben vizsgálat indult, aminek a végén igyekeznek visszaállítani az eredeti állapotot. Ugyancsak a hirtelen érkezett új lakók miatt tett feljelentést a vesztes jelölt a borsod Gagyapátiban, ide huszan érkeztek az utolsó pillanatban.

Gyanúsan sokan szavaztak, meg kell ismételni a választást Nyéstán

Nyéstán Magyarországon belül költöztetett új lakókkal emelkedett meg az ott élők száma. Azt, hogy honnan jöttek az új polgárok, nem tudják, csak mendemondák vannak, hogy az ország más részeiről jöttek. Fürjesné Dóra helyi választási irodavezető Híradónknak azt mondta,

megállapítható volt, hogy ezek a bejelentkezések az október 13-i választásokhoz kapcsolódtak, hogy az eredményt befolyásolják, ennek az érdekében keletkeztek ezek a lakcímek. A szikszói okmányirodával vették fel a kapcsolatot, ők kezdték a bejelentkezsek jogszerűségét vizsgálni.

A település korábbi polgármestere, Bárdos Ferenc azt mondta, hogy voltak jelei egy ilyen csalásnak, ezért ő már el sem indult. Ha nyert volna, ez lett volna a hatodik ciklusa, de amikor meghallotta, "milyen eszközökkel próbálkozik a konkurencia", akkor úgy döntött, ő ebben nem szeretne részt venni.

A szintén borsodi Gagyapátiban is sok ismeretlen került elő a szavazás napján. Itt húsz ember neve került rá az utolsó pillanatban a névsorra. A választás vesztese, Dzsupin János szerint jelentősen beszámított az eredménybe a létszámnövekedés.

Az encsi rendőrkapitányágnál megtettük a feljelentést, mivel annyira rövid idő alatt történtek meg ezek a bejelentkezések, vagy bejelentések, hgy ez nagyon valószínűsíthető, hogy ez szervezett formában valósult meg és valakinek az aktív közreműködésével

- mondta a jelölt.

A megismételt választásokhoz egyébként a jogtalan átjelenkezéseket törlik, azon csak azok vehetnek részt, akik törvényesen szerepelnek a névsorban. A jelölteken már nem lehet módosítani, így ugyanazokra lehet majd voksolni, mint vasárnap lehetett.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink