Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-14 13:46:00

Már ma kizárhatják Borkait

Akár már ma kizárhatja soraiból a Fidesz, Borkai Zsoltot, feltéve, ha magától nem lép ki - mondta az atv.hu-nak több magasrangú fideszes politikus. Az alkotmányos szabályok szerint fél évig nem lehet kiírni új polgármester-választást, viszont a szexorgiás videók után “emberileg is tarthatatlanná” válhat Borkai polgármesteri mivolta.

A Fidesz fegyelmi és etikai bizottsága akár már ma kezdeményezheti Borkai Zsolt kizárását a Fideszből - tájékoztatta az atv.hu-t több magasrangú fideszes forrás. Egyikük azt mondta: rövidre szeretnék zárni az ügyet. Felajánlják neki, hogy lépen ki. Ha ezt nem teszi meg, akkor kizárják - állították forrásaink.

Azt, hogy mi lesz a hivatalos indok, egyik forrásunk szerint már nem is kell indokolni, hiszen mindenki látta a videókat, “méltatlanná vált a tagságra, rombolja a közösség tekintélyét”.

Borkai Zsolt 2009-ben lépett be a Fideszbe, az EP-választás előtt a “három csapás” törvények aláírásgyűjtési akciójában már aktivizálta magát.
 
Arra, hogy maradhat-e Borkai független polgármester, forrásunk azt mondta, elvileg maradhat, az alkotmányos szabályok szerint nem is lehet fél évig új polgármester-választást kiírni.
 
“Neki kell lemondani, ha belátja, hogy emberileg tarthatatlanná válik/vált a helyzete”. Arra, hogy az ellenzéki jelölt erős lett Győrben, forrásunk azt mondta: a Fidesz-KDNP fél év vagy háromnegyed év alatt fel tud építeni olyan fideszest, aki győzni tud majd Győrben egy új polgármester-választáson, optimisták e tekintetben.

Ajánlom

További belföldi híreink