Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-14 18:32:00

Kövér és Kubatov hívatta Borkait - holnap távozhat a Fideszből

Borkai Zsolt holnap 11 órakor sajtótájékoztatót tart Győrben, ahol “egyoldalú bejelentést tesz”: várhatóan azt jelenti be, hogy kilép a Fideszből - erősítették meg az atv.hu-nak magas rangú fideszes források.

Kövér és Kubatov hívatta Borkait - holnap távozhat a Fideszből
Borkai Zsolt, Győr polgármestere

Ma írtuk meg, hogy akár már ma kizárhatják a Fideszből a szexvideós botrányba keveredett Borkai Zsoltot,  feltéve, ha ő maga nem lép ki a pártból. Az atv.hu-nak a nap folyamán magas rangú fideszes politikusok erősítették meg: ha Borkai Zsolt nem lép ki magától, a Fidesz fegyelmi és etikai bizottsága dönt a kizárásáról. A kérdés már tegnap este eldőlt, mielőtt Orbán Viktor Bakuba utazott.

Azt, hogy lesz Borkai esetében egy “meghallgatás”, fideszes forrásaink ma biztosra mondták. A Magyar Nemzet online úgy tudja, hogy Kövér László és Kubatov Gábor beszélt Borkaival. 

Ami a polgármesterségét illeti: az alkotmányos szabályok szerint csak fél év múlva lehet új választást kiírni. Addigra a Fidesz felépít egy másik jelöltet.

Az egyik fideszes azt mondta, nehezen tudja eljépzelni, hogy a nyilvánosságra került szexvideósfelvétfk után “emberileg” hogyan tudná Borkai ellátni polgármesteri feladatát.

Ajánlom

További belföldi híreink