Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-13 17:07:00

Lehet, hogy Takáts Tamáson múlt, ki lesz a kerületben a polgármester

A zenész kórházban fekszik és nem tudja leadni a voksát.

Lehet, hogy Takáts Tamáson múlt, ki lesz a kerületben a polgármester

Mélyvénás trombózisa miatt fekvésre ítélték Takáts Tamást a Nyírő Gyula Kórházban- írja a Blikk. A lapnak a zenész azt nyilatkozta, hogy a rendszerváltás óta még egy szavazást sem mulasztott el és most is szerette volna leadni voksát, de úgy tűnik, ez nem jön össze.

„Alapvető kötelességemnek érzem. Nem járok tüntetni, nem gyújtogatok szalmabábukat, nem borogatok autókat, de van véleményem, ezért amióta több párt közül lehet választani, mindig elmegyek szavazni” - mondta a rock- és blues zenész, aki azt gondolta, hogy majd jönnek a kórházba a mozgó urnával és a többi beteggel együtt voksolhat, hiszen kerületi lakos. Ma délelőtt azonban nyilvánvalóvá vált, hogy kérvényeznie kellett volna ezt.

„A barátaimtól tudtam meg, hogy mozgó urnát nekem kell kérnem. A feleségem kétszer is elment a szavazókörzetbe, ahol mindkétszer mást mondtak. Még dél előtt - ez a mozgóurna igénylésének végső határideje - e-mailben is jeleztem a megadott címen az igényemet. Majd felhívtam az Országos Választási Iroda ügyeleti számát, ahol egy másik telefonszámon elmondták: ha 800 méterrel arrébb lakom, akkor küldhettek volna urnát, de sajnos - a lakcímem miatt ugyan kerületi lakos vagyok - mégis kiesek a körzetből”. Takáts hozzátette: „ha kiderül, hogy egy szavazaton múlott, hogy ki a polgármester, akkor jó, ha tudják: az enyém volt”.

Takátsnak egyébként egy régi, 20 évvel ezelőtt szerzett sérülése miatt gyakran fáj a lába, amit eddig fáslizott, de most kiderült, hogy nagyobb a baj, mélyvénás trombózist kapott, a kórházban pedig vérhigítót adtak neki és szigorúan fekvésre ítélték, hogy figyelhessék közben, merre vándorol a vérrög.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink