Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-13 22:57:00

Drukkolt-e Borkainak? - Szijjártó Pétert kérdeztük a választásról

Én mindenhol a Fidesz jelöltjeinek drukkoltam, meg ma este a magyar válogatottnak, akik megverték Azerbajdzsánt. Még van remény arra is, hogy az Európa-bajnokságra kijutunk - válaszolta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az atv.hu-nak adott villáminterjúban arra, drukkolt-e Borkai Zsoltnak, hogy újra polgármester legyen.

Drukkolt-e Borkainak? - Szijjártó Pétert kérdeztük a választásról

Tudja-e majd garantálni a kormány, hogy egy esetleges Timmermans-Karácsony megállapodás vagy egy Brüsszel-magyar önkormányzatok közötti megállapodás keretében menekülteket, bevándorlókat ne fogadjanak be Budapest kerületei, illetve Szegedre és más ellenzéki vezetésű magyar városba?

– A magyar emberek számíthatnak a magyar kormányra. Ide egyetlenegy illegális bevándorlót sem fogunk beengedni sem délről, sem nyugati irányból. A kerítés állni fog a jövőben is, ott lesznek a katonáink és a rendőreink, és vigyázni fogják azt, hogy Magyarországra illegálisan senki ne jöhessen be, és természetesen az európai migránselosztási mechanizmusban sem leszünk hajlandók részt venni, azt minden létező eszközzel blokkolni fogjuk.

És ha Karácsony Gergely, Botka László vagy Márki-Zay Péter mint városvezetö ezt fölajánlja, önök hogy tudják megakadályozni?

– Nem engedjük be őket. Mi őrizzük a határt, mi tárgyalunk az Európai Unió mechanizmusairól és ide egyetlenegy illegális bevándorló sem jöhet be. Mi erre kaptunk felhatalmazást a magyar emberektől a népszavazáson a legutóbbi parlamenti választáson, a legutóbbi európai parlamenti választáson is, úgyhogy abban biztosak lehetnek a magyar emberek, hogy ide illegális bevándorlót mi nem fogunk beengedni.

A mai önkormányzati választási eredmény, azt mutatja, hogy Budapest vezetése ellenzéki kézbe kerül és több megyei jogú város, Ez hathat  uniós vizsgálatokra?

– Nézze, először is a legtöbb szavazatot a Fidesz kapta, és ez most már a tizedik olyan választás sorrendben 2006 ősze óta, amelyet megnyerünk. Négy önkormányzati, három parlamenti és három európai parlamenti választás, amelyet a Fidesz-KDNP pártszövetség nyer meg, ezért jár a köszönet.

Nem kudarc a mai választás a Fidesznek?

– Én egyet látok a jelenlegi feldolgozottsági szintnél, hogy mi kaptuk a legtöbb szavazatot országszerte, és ezért köszönettel tartozunk az embereknek. Ez egy stabil hátteret ad nekünk. Az Európai Parlamentben egy csomó hazugság kering rólunk, mindenfajta jelentésekben leírtak mindenfajta hazugságokat rólunk. Ezek ellen természetesen fel fogunk lépni, meg fogjuk védeni magunkat, meg fogjuk védeni Magyarországot és meg fogjuk védeni a magyar embereket.

A Borkai szexvideós botránynak volt nagy visszhangja üzleti körökben? Ön hallott bármit befektetőktől, az Audi részéről vagy külügyminiszter-társaitól, ami kedvezőtlen folyamatokat indíthatna el vagy bizalmi válságot okozhatna?

– Amióta ez az ügy a nyilvánosságban forog, azóta olyan 470 milliárd forintnyi beruházást jelentettem be, ami Magyarországra jön.

Tíz nap alatt?

 – Igen. Számolja végig!

Ön drukkolt Borkainak, hogy Győr polgármestere legyen?

– Én mindenhol a Fidesz jelöltjeinek drukkoltam, meg ma este a magyar válogatottnak, akik megverték Azerbajdzsánt. Még van remény arra is, hogy az Európa-bajnokságra kijutunk.

Ajánlom

További belföldi híreink