Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-12 14:12:00

Kevesebb mint egy nap van hátra az önkormányzati választási kampányból

Kevesebb mint egy nap van hátra az önkormányzati választási kampányból. Tarlós István főpolgármester hazugságokkal vádolta kihívóit. Karácsony Gergely ezt visszautasította, és sajnálatát fejezte ki, hogy elmaradt a jelöltek vitája. Puzsér Róbert Sétáló Budapest programját népszerűsítette, Berki Krisztián pedig a - szerinte - tornából felmentett versenytársait bírálta.

Tarlós István főpolgármester rádióinterjújában Borkai Zsolt botrányáról beszélt elsőként: „Ez védhetetlen, vállalhatatlan és méltatlan. Ez az ember méltatlanná vált. Sokan, sokat és tisztességesen dolgoztak azért, hogy teljesítményt mutassanak fel, erre most Borkai úr előállítja ezt a helyzetet, mások tulajdonképpen bizonyos mértékig az egész közössége kontójára. Én nem is tudom, nem érzi, hogy mi lenne a kötelessége?”

A főpolgármester szerint ez az eset akár a budapesti választás eredményeire is hatással lehet. Tarlós István kihívói kampányát is értékelte.

„Erkölcstelenebb, mellébeszélősebb, súlyos valótlanságok sorozatát tartalmazó kampányban még nem. Hát Karácsony polgármester úr kampánya azt kell, mondjam, és ezzel az eggyel nem számoltam, bár különösebben nem zavar, hogy egy abszolút gátlástalan, valótlanságok szakadatlan láncolatából áll.” - fejtette ki Tarlós.

„Önmagában a legnagyobb cáfolat az, hogy mégse mert vitatkozni velem, és marad az üzengetés, ahol hazugságokkal vádolnak, miközben én nyerem sorra a helyreigazításai pereket, egyébként többek között Tarlós István bizonyos konkrét kijelentési kapcsán is.”

- Karácsony Gergely ezután adatokkal is kritizálta a főpolgármestert: „Híve vagyok a számoknak, és nagyon sok számot tudok fejből, és nem szoktam az ő munkáját hamis adatokkal kritizálni. Sajnos azt kell, mondjam, egy egész konkrét számot hadd mondjak például, hogy a főváros adósságokban úszik: 170 milliárd forint adóssága van a fővárosnak. Ez egy horribilis összeg, például ezzel is el kéne számolni egy vitán.”

A Fidesz szerint Karácsony Gergely a csőd szélére juttatta Zuglót, hitel tartja életben a kerületet, a nagyobbik kormánypárt úgy véli, hogy a budapesti kerületek közül egyedüliként Zuglóban fordul elő, hogy a parkolás viszi a pénzt.

Karácsony Gergely szerint viszont nyereséges a zuglói parkolás. A közös elenzéki jelölt bemutatta a zuglói önkormányzat legfrissebb folyószámla egyenlegét, amelyen tájékoztatása szerint csaknem 3 és fél milliárd forint van, ami csaknem a duplája annak az összegnek, amellyel 5 éve átvette a kerület vezetését.
A közös ellenzéki főpolgármester-jelölt ismét maga mögött tudhatja Bajnai Gordon volt miniszterelnök támogatását: „Azért jöttem el, hogy másokat is arra beszéljek rá, hogy támogasson téged.”

A fővárosiak azonban további két jelölt közük is választhatnak. Puzsér Róbert például Sétáló Budapest programjával igyekszik támogatókat szerezni: "Én nem akarok főpolgármester lenni, de készen állok, hogy egy nap vállaljam az ezzel járó felelősséget.”

Berki Krisztián cáfolta, hogy valamelyik párt titkos támogatottja lenne: „Én, mivelhogy ugye nem vagyok párttag, így nem tartozhatok senkihez, ha viszont párttag lennék bármelyiknél, akkor viszont azt a pártot már én vezetném.”

Berki még azzal is érvel maga mellett, hogy a többi jelölt mind fel volt mentvetornából.

atv.hu

Monstre választási műsorral készül az ATV az október 13-i önkormányzati választásra. A választási műsor vasárnap este fél 6-kor kezdődik a ATV-n Sváby Andrással, Rónai Egonnal, Krug Emíliával és Vujity Tvrtkóval.

Ajánlom

További belföldi híreink