Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-12 06:57:00

Borkai, Gajda, Wittinghoff, Karácsony – botránysorozattal ért véget a kampány

Minden idők legkeményebb hazai kampánya ér véget a vasárnapi önkormányzati választással. A Heti Napló riportja.

Kispesti MSZP: az ismeretlen ismerős

Nem a vacsorához volt szüksége tányérra a HírTV felvételén látható férfinak, hanem egy zacskónyi fehér por felszippantásához. A rejtett kamerás felvételen a Hír tv szerint Lackner Csaba kispesti szocialista képviselő látható, ahogy bankkártyával csíkokba helyezi az általa kólának nevezett port, ami vélhetően kokain.

Az átmulatott éjszakán a Gajda Péter polgármester bizalmasaként ismert politikus súlyos korrupciós ügyeket is megemlített. A videó és hangfelvételek idén nyáron készültek. Ezeken Lackner egy másik szocialista politikust is szóba hoz. A Krinyónak nevezett férfi Kránitz Krisztián, a kerület vagyonkezelőjének vezetője, aki idén már nem indult a választáson. Lackner Csaba tudni véli hogy miért.

Amikor a szakértők arról beszéltek, hogy a tél közeledtével újabb poloskainvázió üti fel a fejét, akkor nem erre számítottunk. Az önkormányzati kampányban sorra kerülnek nyilvánosságra a rejtett kamerás fotók, videók és hangfelvételek. És, hogy mi a közös ezekben az ügyekben? A politikusok titkosszolgálati módszerekkel végrehajtott politikai leszámolást sejtenek a háttérben. Súlyos állítások ezek, de mégis mi lehet az igazság?

Borkai-botrány: pornóképek, drog- és korrupciós vádak

Kokain, korrupció és prostituáltak. Ezekről szóltak a kampányidőszakban legutóbb nyilvánosságra került bombaként robbant felvételek. A legújabb a kispesti ellenzéki képviselőjelöltről rajzol durva képet, igaz a kerület vezetéséért idén is ringbe szálló Gajda Péter állítja, ő nem ismeri fel képviselőtársát a felvételeken.

Ezzel párhuzamosan egy újabb állítólagos drogparti kulisszái mögé is betekinthettek a választók. A főszereplő ezúttal Győr Fideszes polgármestere. Az Ördög Ügyvédje blog úgy tudja, Borkai Zsolt Rákosfalvy Zoltán ügyvéd társaságában magánrepülőgépen utazott Dubrovnikba egy jachtkirándulás kedvéért, ahol prostituáltakkal, itallal és kokainnal múlatta az időt. Itt készültek ezek a fotók. A blog szerzője a kábítószer-fogyasztás mellett korrupcióval is megvádolta Borkai Zsoltot, de ezekre bizonyítékot nem mutatott be. A politikus a drog- és korrupciós vádakat hazugságnak nevezte, ám nem csak drogozást, hanem szexuális együttlétet is rögzítettek a rejtett kamerák.

Borkai nem lépett vissza a megmérettetéstől, ám a héten például Tarlós Isván főpolgármester is vállalhatatlannak, védhetetlennek és méltatlannak nevezte a győri fideszes polgármester viselkedését.

Wittinghoff: elkövettem egy magánéleti hibát

Két héttel az önkormányzati választás előtt szórólapokat dobtak be a budaörsi postaládákba. A rajtuk található link egy pornóoldalra vezetett. A homályosan bevilágított szobában egyértelműen azonosítható volt a várost 1991 óta irányító Wittinghoff Tamás polgármester és egy nő szexuális együttléte.

„Én ott elkövettem egy magánéleti hibát, ami miatt én elnézést kértem és ezúton is elnézést kérek mindazoktól, akiket ez illet, de ez a magánéletünkhöz tartozik. Én semmi olyat nem követtem el, amiért a nagyvilágnak, vagy bárkinek számot kéne adni a családomon kívül” – mondta erről Wittinghoff.

A franciaágy előtt folytatott 4 évvel ezelőtti aktust minden bizonnyal annak női szereplője rögzítette, mivel ezalatt többször is a kamerába nézett, mintha ellenőrizni akarta volna, hogy a felvevő működik-e. Wittinghoff azzal védekezik, fájt a válla, ezért ment masszőrhöz, ám a nő elcsábította.

Wittinghoff fideszes kihívója ugyanakkor tagadja, hogy köze lenne az ügyhöz, ő belső szivárogtatásról beszél.

„Szerintem ez nem maga a polgármesternek az érdeke, Wittinghof Tamás polgármesternek az érdeke, hogy ez kiszivárgott vagy robbant itt bombaként Budaörsön, hanem ehhez a körhöz, ehhez a balliberális körhöz valamiféle ellenpont ,vagy szembeállítás vagy egymásnak a kicselezése kapcsán jöhetett ez képbe” – mondta Czuczor Gergely.

Karácsony vallomása – valószínűleg mobillal rögzítették a felvételt

„Ha visszamegyek Zuglóba, akkor ott engem elásnak (…) Tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni” – többek között erről beszél egy szintén kiszivárgott hangfelvételen Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármesterjelölt, aki többek között Tóth Csaba zuglói MSZP-elnökkel fennálló viszonyának elmérgesedéséről, továbbá a családját ért fenyegetésekről szóló információkat is megosztott hallgatóságával.

A kampánybomba a Herbal Reality youtube csatornán robbant. Karácsony nem tagadta, hogy az ő hangja szerepel a felvételeken. Másnap pedig szövetségeseivel, köztük az MSZP politikusával állt ki a nyilvánosság elé. Előbb magánbeszélgetésnek nevezte a kiszivárgott felvételt, azonban néhány nappal később Szabó Tímea Párbeszéd-társelnök már a párt elnökségi ülését nevezte meg a rögzítés helyszíneként.

„Nem látom, hogy a kettő miért zárná ki egymást. A lényeg, hogy ez nem egy nyilvános beszélgetés volt, nem egy interjú szituáció, hanem egy olyan beszélgetés, ahol egymás felé bizalommal lévő emberek beszélgetnek” – kísérelte meg az ellentmondást feloldani Karácsony Gergely a Heti Naplónak nyilatkozva.

A Párbeszéd politikusainak elmondása szerint miután kielemezték a hanganyagot arra jutottak, hogy itt az Országgyűlés Irodaházának egy tárgyalójában készültek az általuk megvágottnak nevezett felvételek, itt tartják ugyanis az elnökségi üléseiket. Abban pedig biztosak, hogy a párt munkatársainak semmi közük hozzá, a politikai lejáratás ugyanis szerintük csak a Fidesz érdeke.

A Heti Napló által megszólaltatott szakértők szerint azonban aligha valószínű, hogy a Párbeszéd vezetőit lehallgatták volna, sokkal inkább egy mobiltelefonnal felvett beszélgetést hallhatunk a felvételen, ráadásul az sem igaz, hogy a felvétel manipulált lenne, vagyis szavanként vágták volna össze.

Részletek a Heti Napló riportjában.

Monstre választási műsorral készül az ATV az október 13-i önkormányzati választásra. A választási műsor vasárnap este fél 6-kor kezdődik a ATV-n Sváby Andrással, Rónai Egonnal, Krug Emíliával és Vujity Tvrtkóval.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink