Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-11 09:47:00

Nem kezdeményeztek eljárást Vári Attilával szemben

Valótlanul állította több sajtóorgánum, hogy a legfőbb ügyész eljárást kezdeményezett Vári Attilával szemben – ismertette közleményét a Legfőbb Ügyészség.

Valótlant állított a pecsistop.hu, a szabadpecs.hu, illetve rájuk hivatkozva több más médium akkor, amikor azt közölték, hogy a legfőbb ügyész eljárást kezdeményezett a pécsi polgármesterjelölt ellen – áll a közleményben.
 
Mint írják, a valóság ezzel szemben az, hogy dr. Harangozó Tamás országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére dr. Polt Péter legfőbb ügyész azt válaszolta, hogy az ügyben senki nem tett korábban feljelentést. Azonban, mivel az országgyűlési képviselő kérdése tartalma szerint feljelentésként értékelendő, az irányadó szabályok szerint – ahogyan az más hasonló ügyekben is történik – a Legfőbb Ügyészség továbbította azt az elbírálásra jogosult nyomozó hatósághoz.
 
Mindezek alapján megállapítható, hogy a legfőbb ügyész vagy az ügyészség Vári Attilával szemben nem kezdeményezett büntetőeljárást, nem rendelt el nyomozást, ilyen nincs is folyamatban – zárul a kommüniké.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink