Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-11 20:48:00

Bödőcs: Jó lenne, ha következményei lennének a korrupciónak

A humorista szerint a Borkai-ügy és a kispesti hangfelvétel után is le kellett volna mondaniuk az érintetteknek. Bödőcs arról is beszélt, hogy nem fél attól, hogy következménye lenne egy-egy paródiájának.

Először adott interjút Bödőcs Tibor az ATV-nek. A humorista második könyvét Meg se kínáltak címmel mutatják be szombaton. „Winkler Nórával beszélgetek, Thuróczy Szabolcs felolvas, majd Székely Himnusz és Add ide a didit a Margó fesztiválon” – mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Bödőcs Tibor. A könyv helyszíne „egy fikcióval kevert Búcsúszentlászló”. A regényben Horthyról, Kádáron át a rendszerváltó elitig, mindenkiről szó esik.

„Az életemet próbáltam megérteni. Jegyet váltani önmagamba, ahogy József Attila írja. Inkább egy önmegismerés az írás” - fogalmazott.

Önkormányzati választás

Az önkormányzati választásokkal kapcsolatban arról beszélt, hogy Búcsúszentlászlón szavazna, ott viszont csak „Gyuszi” indul, aki, ha visszalép a saját maga javára, akkor is nyerni fog. „Voltam a kocsmában, nyilván megvannak a lövészárkok, a szekértáborok és szólnak a fegyverek szóban” – mondta a kampánnyal kapcsolatban.

A Borkai-ügy

A Borkai Zsolt-üggyel kapcsolatban arról beszélt: először felháborodik egy ilyen történeten, majd a humor segítségével stand up műsorrá alakítja.

„Jó lenne, ha a korrupciónak következményei lennének. Mindkét oldalon, lásd a kispesti hangfelvételt. Ott is le kellett volna mondani, és visszavonulni, és itt is” – mondta Bödőcs.

Nem fél

Szokták tőle kérdezni, hogy nem fél-e attól, hogy következménye lesz annak, hogy sokszor viccet csinál a kormányközeli történetekből, emberekből. Mint mondta, csak attól fél, hogy nem működik egy poén. „Demokratának lenne annyi, mint nem félni a más véleményűektől, és remélem, hogy ők sem félnek tőlem” – tette hozzá.

„Nyilván jobb lenne egy olyan miniszterelnökről paródiát csinálni, aki után nem azt kérdezik, hogy hogyhogy még szabadlábon vagyok. Az, hogy ekkorát szólnak a paródiák, az sem rajtam múlik” – mondta a humorista.

Nem tervezi, hogy elhagyja az országot. A gyerekeit nem akarja elmenekíteni az országból, itt tud fellépni, alkotni, írni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink