Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-10 17:01:00

Tarlós megerősítette: szombat estére hívta össze a közgyűlést

Tarlós István főpolgármester az atv.hu-nak megerősítette: valóban szombat este 9 órára hívta össze a fővárosi közgyűlést. De képtelenségnek tartja Karácsonyék kérését. Az ülés szerinte határozatképtelen lesz, “mindenki kampányol”.

Tarlós megerősítette: szombat estére hívta össze a közgyűlést

Valóban szombat este 9 órára hívta össze a fővárosi közgyűlés rendkívüli ülését a patkánymentesítés ügyében - ezt Tarlós István erősítette meg az atv.hu kérdésére, de képtelenségnek és nevetségesnek tartja Karácsony Gergelyék kezdeményezését.

A szokatlan időpontról, hogy miért este 9-kor kezdődik a tanácskozás, Tarlós István azt mondta, kampány van, mindenki kampányol. Ő maga azt valószínűsítette, hogy nem is lesz határozatképes a közgyűlés. Mindamellett munkatársunknak azt mondta, nem is érti, hogy “miről akar Karácsony Gergely közgyűlést tartani”. „Miről akar dönteni?”

Az egész ülés értelmetlen - mondta Tarlós, felidézve, hogy az országos tisztifőorvos korábban már cáfolta, amit Karácsonyék mondtak hogy a patkányfertőzöttség mértéke folyamatosan nőtt volna az utóbbi időben. Sőt, a tisztifőorvos nyilatkozata szerint a fertőzöttség inkább csökkent és Budapesten járványveszély sem áll fenn. A patkánymentesítési közbeszerzés ügyében indult közigazgatási perben pedig a bíróság eljárási hibákat fogalmazott meg, de azt sem a főváros, hanem a Közbeszerzési Döntőbizottság felé, új eljárás lefolytatására utasította a gréniuomot. De a döntés a fővárosi önkormányzatot nem is érinti, sem a patkánymentesítési pályázaton nyertes cég szerződését, vagy a referenciáit - tette hozzá.

Tarlós István úgy fogalmazott, hogy Karácsony tényleg olyan, hogy akár most már Puzsér Róbert idézhető lenne vele kapcsolatban. Ő mondta egyszer róla, hogy “Karácsony annyiszor nem mond igazat, ahányszor mozog a szája”. Súlyos hiteltelenségi válságban szenved. Most már naponta folyamatosan valótlanságokat állít - mondta Tarlós István, kiemelve a patkányügyet.

Ezúttal is leszögezte, hogy a főváros közbeszerzési bizottsága döntött a pályázat nyerteséről, ennek a bizottságnak Karácsony Gergely is tagja, és a kérdéses ülésen igennel szavazott, mégpedig a másik pályázó, a Bábolna ellenében. “Ha valami el is lenne rontva, akkor azt ő rontotta volna el az igen szavazatával” - állította Tarlós Karácsonyról, emlékeztetve, hogy Trippon Norbert szocialista képviselő, aki Karácsony Gergellyel együtt ül a főváros közbeszerzési bizottságában, azon a bizonyos szavazáson tartózkodott, ami udvarias nemnek számít, "tehát felesleges valamiféle megtévesztésről beszélni Karácsony részéről".

Tarlós István végül megjegyezte, hogy Karácsony "már szinte soha nem mond igazat". De neki alaki okok miatt össze kellett hívni a közgyűlés rendkívüli ülését.

Ajánlom

További belföldi híreink