Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-10 05:10:00

"Szívtelenül elvette a támaszomat"

"Szívtelenül elvette a támaszomat" - ezzel magyarázta tettét a férfi, aki tavaly novemberben megölte lánya leendő anyósát, egy óvónőt, Békásmegyeren. A 68 éves férfi nem tudta elviselni, hogy felesége halála után, a lánya elköltözött a barátja családjához, ő pedig egyedül maradt. Saját fegyverével a nyílt utcán végzett az asszonnyal.

"Szívtelenül elvette a támaszomat"

Alig több mint 10 hónappal a kegyetlen gyilkosság után állt bíróság elé a 68 éves férfi. A vád szerint tavaly november 21-én kora reggel, megölte lánya barátjának az édesanyját. Az 56 éves óvónő munkába indult, amikor a házuktól nem messze, a férfi a utcán megtámadta.

„5 óra 30 perc körüli időben a Virág utca 21 szám alatti útszakaszon a nála lévő lőfegyverrel 4 célzott lövést adott le a lánya élettársának édesanyjára, sípolva a név, sértettre, aki ennek következtében életét vesztette” - mondta Blatnyák Zoltán, ügyész.

Az ügyészség a férfit előre kitervelt emberöléssel vádolja. L. József a gyilkosság tényét elismerte a bíró előtt, de azt mondja nem tervezte el előre. Állítása szerint megbánta a történteket.

„Megragadnám az alkalmat, hogy a családtól bocsánatot kérjek, hogy elkövettem ezt a súlyos bűnt és nagy fájdalmat okoztam nekik, és nagyon megbántam a tettemet” - mondta a férfi.

A férfi a gyilkosságot azzal magyarázta, hogy haragudott a nőre, mert megengedte, hogy a fiatalok hozzájuk költözzenek, ő pedig egyedül maradt.

„Egy anya hogy lehet, olyan szívtelen, hogy azt hogy egy öreg embert, mert én már akkor a 68 évet betöltöttem, hogy egy 68 éves embertől a támaszát elcsalja”- folytatta.

A megölt nő férje már a gyilkosság másnapján arról beszélt, hogy a férfi bosszúból ölt.

"Őt óriási fájdalom érte, hogy a lányát elveszítette. És mivel tudta, hogy az Ákos fiam nagyon kötődik az édesanyjához, így nagyobb fájdalmat tudott okozni, annak aki elragadta a lányát” -mondta Adorjányi István.

A rendőrök a gyilkosság helyszínétől nem messze, egy kocsiban találták meg L. Józsefet. Öngyilkosságot kísérelt meg, nagy mennyiségben morfiumot és inzulint fecskendezett be magának.

A mentők a pszichiátriára vitték, letartóztatásáról is ott döntöttek. L. József elmeállapotát, azóta többször is vizsgálták, a kóros elmeállapotot kizárták. A tárgyalás december elején, szakértők meghallgatásával folytatódik.

Óbudai óvónő gyilkosság: "Szívtelenül elvette a támaszomat"

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink