Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-10 09:39:00

Durván nekiesett a kalauznak egy jegy nélküli utas

Egy férfi, miután a jegyellenőr intézkedett vele szemben, többször megütötte és meg is rúgta a vasúti alkalmazottat, az Ügyészség vádat emelt a bántalmazóval szemben.

A vádirat szerint a vádlott, egy 27 éves férfi, aki tavaly áprilisban a kora reggeli órákban a Nyugati Pályaudvaron jegy nélkül szállt fel a Lajosmizse felé induló vonatra. Amikor a jegyvizsgáló, a jegyét kérte, a férfi tőle kívánt jegyet vásárolni. A vasúti alkalmazott közölte vele, hogy ez nem lehetséges, hanem pótdíjat kell fizetni, vagy le kell szállnia. Az utas indulatba jött és kiabálva meglökte a jegyvizsgálót, majd az időközben a Zugló Vasútállomásra érkező vonatról mindketten leszálltak.

A vádlott a peronon – észlelve, hogy az ellenőr a rendőrséget értesíti – kiabálni kezdett a sértettel, és kis idő múlva azért, mert vele szemben intézkedett, többször ököllel arcon és fejen ütötte, valamint combon és bokán rúgta. Az incidens következtében az ellenőr súlyos, csonttöréses sérülést szenvedett el.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon és egy évtől hét és fél évig terjedő halmazati büntetésre számíthat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink