Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-11 05:40:00

Dopemant évekig kitiltották Debrecenből

Mindenkinek igaza van a politikában, a kormány- és ellenzéki oldal között nincs minőségbeli különbség – egyebek mellett ezt mesélte Dopeman a Húzós című műsorban. A rapper ma már nem a zenéből tartja fent magát, kedvtelésből viszont továbbra is foglalkozik vele.

Dopemant évekig kitiltották Debrecenből

Továbbra is érdekli a politika, de csak szórakoztató jelleggel követi, mint egy vígjátékot – ezt mesélte Pityinger László, vagy ahogyan mindenki ismeri: Dopeman, a Húzós című műsorban.

Mint mondta, a kormány és ellenzéki oldalon is voltak olyan ismerősei, akik által ebbe belelátott, és ez alapján arra jutott, hogy nincs minőségbeli különbség a politikai oldalak között. Korábban egyébként egy demonstráción Orbán Viktor fejét ábrázoló szobor-fejjel focizott, amire ma már úgy emlékszik vissza, hogy kamikaze akció volt, de sokat tanított neki az elengedésről és a ragaszkodás felszámolásáról.

Ezt követően még sokáig voltak különféle meghívásai, de a szobordöntés után a Petőfi Rádión lejátszott, Fábián Julival közös dalból is ki kellett venni a hangját, és ahogyan mondta, már az is sansztalan volt, hogy fesztiválra mehessen.

Azóta viszont különböző üzletekben van benne, diplomamunkát ír és sokkal jobban él, mint korábban, és már buddhista tanokat is taníthatna az általános iskolában.

Visszatérve a politikára azt mondta: azért nehéz terep, mert mindenki az igazságot keresi, és mindenkinek igaza van. Az élet igazságtalanságai is csak az igazságok ütközése miatt jelennek meg.

A helyes megoldások az életben azok, amikor mindenki nyer rajta, ezt nevezik win-win szituációnak szerinte. Bár már maga mögött hagyta a „nyolckert”, de mint mondta, azt nem lehet kivenni egy emberből.

Sokat kapott a helytől – mesélte –, ez nemcsak a zeneiségében, de temperamentumában és a problémamegoldáshoz való hozzáállásában is tetten érhető.

A kérdésre, hogy hiányzik-e neki a showbizniszből jól ismert siker, azt felelte, hogy ha igen, akkor kivesz egy helyet és szervez egy koncertet, a bevétel egy részét pedig egy súlyosan halmozott fogyatékossággal élőkkel foglalkozó egyesületnek adja át.

Közben a kislánya – aki már 12 éves is elmúlt – táncol, és elmondása szerint mindenféle görcs nélkül áll a színpadra. Dopeman arról is mesélt, hogy vannak új dalai, amit a YouTube-ra tölt fel, sőt, turnét is szerveznek, és végre Debrecenbe is eljut sok év után, miután a még akkori polgármester, Kósa Lajos kitiltotta őt a városból.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink