Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-10 05:40:00

Többen lökdösték tanárukat, kirúgták őket és nyomozás indult

Azonnali hatállyal kirúgták és rövid időre a rendőrség is őrizetbe vette azt a három tinédzsert, akik lökdöstek és szidalmaztak egy tanárt az egyik budapesti iskolában. Az esetről videó készült, ez alapján nyomoz a BRFK. Az iskola többi diákja ma azt mondta Híradónknak: az elkövetők évismétlők, és az órán nem is lehetett volna elővenni a telefonokat.

Többen lökdösték tanárukat, kirúgták őket és nyomozás indult

Először csak egy fiú provokálta tanárát egy budapesti szakközépiskolában. Kiabált a férfival, majd még ketten fogták közre a pedagógust. Az esetről készült felvételen látszik, hogy többször meglökik a tanárt, majd egyszerre ketten úgy nekimennek, hogy egy szék is felborult.

"Az ügyben a rendőrséghez feljelentés nem érkezett, mivel eljutott hozzánk a felvétel, ezért hivatalból nyomozást indítottunk. Kollégáim a három feltételezett elkövetőt rövid időn belül azonosították, és a Budapesti Rendőr-főkapitányság a 15, a 16 és 17 éves fiú ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt folytat nyomozást" - nyilatkozta az ATV Híradójának Hegyesi Melinda, a BRFK helyettes szóvivője.

A Blikk azt írja, hogy a tanár csak szeptemberben kezdett az iskolában, ahol hegesztéselméletet tanított. Az egyik diák azt mondta: úgy tudták, az előző munkahelyéről azért bocsátották el a tanárt, mert megütött valakit, és amiatt kezdték provokálni, hogy innen is kirúgassák.

Az intézményben szinte mindenki látta a videót, nyilatkozni senki nem akart, de annyit elmondtak: a fiúk évismétlők, a telefonokat pedig nem is lehetett volna elővenni.

A Híradónk által megkérdezett szakember szerint egyre nehezebb helyzetben vannak a tanárok, mert nincs lehetőségük fegyelmezni a diákokat, és egyre kevésbé adják meg a gyerekek a pedagógusoknak a tiszteletet.

"Ez megint csak oda vezethető vissza, hogyha a családi mintában egyáltalán ez jelen van, vagy az iskola nem megfelelően reagál ezekre a helyzetekre, vagy nincs meg ez a tekintélytisztelet, vagy az erre való nevelés, akkor kevésbé várhatjuk azt, hogy ezt megadják a tanár kollégának" - mondta Mogyorósi Rebeka, pszichológus.

A diákokat azonnali hatállyal kirúgták. A fiúk szabadlábon védekezhetnek.

Többen lökdösték tanárukat, kirúgták őket és nyomozás is indult

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink