Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-09 11:18:00

Borkai-ügy: Wittinghoff Tamás a botrány nyertese?

Nem hiszi a kríziskommunikátor, hogy a Borkai-balhé nagyobb hatással lenne a választókra, mint volt a közvéleményre. Perlaky-Papp József a Spirit Showban egyebek mellett arról is beszélt, hogy a politikában „övön aluli ütések várhatóak”, a győri politikus körül kialakult helyzetnek pedig Wittinghoff Tamás lehet az egyik nagy nyertese, akinek szexbotrányáról már szó sem esik.

A kényelmetlen ügyek általában a kampányok utolsó heteiben látnak napvilágot, a politika pedig „rászokott a botrányokra” –mondta Perlaky-Papp József a Spirit Showban.

A Borkai-üggyel kapcsolatban a kríziskommunikációs szakember megjegyezte, hogy nézőpont kérdése egyáltalán, hogy ki hogyan ítéli meg az eseményeket: van, aki szerint süllyed a közélet, míg egy másik nézőpont szerint csatlakozunk a nyugathoz, ahol ennek hagyománya van.

Lehet, hogy ízlésünknek nem volt megfelelő ez a lépés ez a videó – folytatta –, de a politikában „övön aluli ütések várhatóak”. A politikusoknak ezentúl számítani kell arra, hogy a szexualitás is előjöhet velük kapcsolatban- magyarázta.

Ilyen helyzetben nem kétséges, hogy veszteség lesz, de hogy az milyen mértékű, attól is függ, hogy az illető hogyan kezeli a helyzetet. A győri polgármester bocsánatkérő videójára kitérve elmondta, hogy ilyen helyzetben senki nem fogja tudni a legjobb formáját hozni, és minden kimondott szónak súlya van.

Pontosnak is kell lenni, ezért olvashatta lapról a szöveget – tette hozzá. Továbbá azért lehetett stúdióban, mert nem szeretne kérdéseket kapni.

A hűtlenkedés mellett még két téma kerül elő: a kábítószer-használat és a korrupció. Perlaky-Papp szerint a polgármester láthatóan szeretné lezárni a történetet, mert újabb és újabb részletek kerülnek elő az ügy kapcsán.

Fontos momentum a kríziskommunikátor szerint, hogy a történetet igyekszik leválasztani a politikai teljesítményéről Borkai Zsolt. A politikus a videójában azt is kiemelte, hogy nem drogozott, de a szivárogtató blog szerint van ilyen videó is.

A kérdésre, miszerint mi történik, ha valóban előkerül egy ilyen felvétel is, Perlaky-Papp azt válaszolta, hogy már az első kommunikációnak ki kell állnia a pontosság szerepét, hogy az ne lehessen megcáfolható később sem.

A szakember szerint Borkai azért állt ki, hogy a választás előtt már ne ez a téma legyen előtérben, a vasárnapi voksoláson pedig, ha marad a helyén, akkor az válaszként értelmezhető az egész témára.

Most mégis úgy gondolja – hivatkozva egy, a Karácsony-felvétel megítéléséről szóló felmérésre –, hogy a választók büntetése kisebb lesz annál, mint amennyire ez a téma a közvéleményt megbolygatta.

Közben hozzátette, hogy a botrányok „nem tudnak kifutni”, mert már jön is egy következő, miközben az emberek ingerküszöbe is változik. A legtöbbet – folytatta – talán Wittinghoff Tamásnak hozott a történet, mert bár hasonló botránya volt, de arról már senki nem beszél.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink