Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-08 13:10:00

Tarlós: Félő, hogy az emberek a Borkai-üggyel és a kispesti MSZP-botránnyal azonosítják az önkormányzatokat

Tarlós István már most azt várja, hogy vége legyen a kampánynak – nyilatkozta az ATV Híradójának. A főpolgármestert emellett az utóbbi napok botrányairól is faggattuk, amire azt felelte: félő, hogy az emberek ezekkel azonosítják majd a az önkormányzatok és politikusok működését. Scarlett Johansson közleményére, amelyben visszautasította, hogy őt támogatná azt felelte: soha nem mondott ilyet sem ő, sem más politikusok, hanem az „valamilyen kommunikációs orgánumban” jelent meg.

Tarlós: Félő, hogy az emberek a Borkai-üggyel és a kispesti MSZP-botránnyal azonosítják az önkormányzatokat

A résztvevőket nem kívánja minősíteni, de mindegyik eset elszomorítja – erről beszélt az ATV Híradójának Tarlós István az elmúlt napokban napvilágra látott botrányokkal kapcsolatban, mint Borkai Zsolt vagy a kispesti szocialisták története.

Egyiknek sem, még az ellenzéket érintő skandallumnak sem örül, mert ez a politikai elitre és az önkormányzatokra rossz fényt vet, különösen egy eddig sem „túl jó hangulatban” – tette hozzá. Reméli, hogy ezek a történetek befejeződnek, mert az emberek azt gondolhatják majd, hogy minden önkormányzat és politikus hasonlóan működik. Mint mondta,

a polgármestereknek és politikai pártok vezetőinek meg kell gátolniuk ezeket, mert „ne nézzük az embereket hülyének”, hogy mindenkit titkosszolgálati módszerekkel figyelnek.

A kampány egészére kitérve elmondta azt is a főpolgármester, hogy volt már keményebb kampány, de „őszintétlenebb” nem, ezért összefoglalva úgy fogalmazott: „várom, hogy ennek vége legyen”.

Közben Scarlett Johansson is közleményt adott ki, amelyben a Magyarországon forgató amerikai színésznő cáfolja, hogy támogatását fejezte ki Tarlós István polgármesternek a közelgő önkormányzati választásokra. Korábban ugyanis ez futott végig a kormánymédián.

Tarlós szerint furcsa kampány ez, mert nemcsak Scarlett Johansson került elő, de az isztambuli főpolgármester és Timmermans is. Mint mondta, azért jelent meg a kép akkor, amikor, mert több engedélyt is meg kellett szerezniük azoknak, akik ezt intézték.

Azt nem tudja, hogy milyen kérdést tettek fel a színésznőnek, ami viszont biztos – folytatta –, hogy ő soha nem nyilatkozott erről a találkozóról. Mint mondta, egyik politikus sem említette, hogy őt támogatná a hölgy, hanem az „egy valamilyen kommunikációs orgánumnak az önálló írói munkásságának a része”. Egy közleményben ugyanakkor összefoglalták ma, hogy ehhez képest mi történt. Később egy kérdésre válaszolva azt is hozzátette: „hogy ebből ki, mit gyárt le, az az ő dolga”.

Tarlós elhatárolódik a Borkai- és a kispesti ügytől egyaránt

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink