Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-08 20:46:00

Fideszes polgármester a Borkai-ügyről: a közéleti ellehetetlenüléssel egyenlő, ami történt

Ughy Attila szerint azonban, ha a közösség bízik egy botrányba keveredett polgármesterben és el tud tekinteni az ügyek fölött, az az ő dolguk akkor.

Le kellene mondania Borkai Zsoltnak?- tette fel a kérdést Rónai Egon az ATV Egyenes beszédben Ughy Attilának. A 18. kerület fideszes polgármestere úgy válaszolt, hogy a botránynak van egy "piszkos magánéleti része", amit a családon belül kell rendezni és nem tartozik a közre.

A másik, hogy akiről ezek az ügyek kijönnek, annak ezek a közéleti ellehetetlenülésével egyenlők. Hozzátette: ha egy közösség mégis bízik a polgármesterben és el tud tekinteni efölött, az az ő ügyük.

Mindenesetre morálisan Ughy szerint nem fogadható el egyik esetben sem, ami történt- magyarázta a polgármester az elmúlt napokban kirobbant győri, budaörsi és kispesti botrányokkal kapcsolatban.

Azt is elmondta a kispesti ügyekkel kapcsolatban, hogy annak szereplőit személyesen ismeri, mivel a két kerület „ezer szállal kötődik egymáshoz”, ezért ez a helyzet „nagyon szomorú”.

A vádakat szerinte ki kell vizsgálni, ezek közül pedig legegyszerűbben a polgármester szerint arra lehet választ adni, hogy lehetséges, hogy egy önkormányzat felvesz 1,2 milliárd hitelt, ha van 800 millió forintnyi pénze és közben a kettőt nem vezetik össze. Vagy, ha összevezetik, akkor úgy hoznak képviselőtestületi döntést, hogy félrevezetik a testületet.

Ez Ughy Attila szerint felveti a költségvetési csalás gyanúját. Hozzátette: ha ez tisztázódni fog, abból már látszani fog a többi kérdés is tisztábban.

A 18. kerületi kampánnyal kapcsolatban a polgármester azt mondta: a családokon átívelő fejlesztéseket szeretnék folytatni. Úgy gondolják, nem pusztán infrastruktúrába kell egy kerületben fektetni, hanem az emberi kapcsolatokba is, így lesz élhetőbb a 18. kerület.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink