Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-08 20:15:00

Dobrev: Orbán mintha a Holdon tartózkodna

A DK EP-képviselője így tudta csak értelmezni a miniszterelnök Miskolcon mondott szavait.

Dobrev: Orbán mintha a Holdon tartózkodna

„A miniszterelnök per pillanat a Holdon tartózkodik”- Dobrev Klára szerint csak így értelmezhető az, hogy Orbán Viktor ma Miskolcon arról beszélt: "ha olyan polgármester lesz, akivel tudok együttműködni, akkor biztosan meg is csináljuk azokat a beruházásokat, amelyek a várost nemcsak biztonságossá teszik, hanem széppé".

Dobrev Klára szerint ez az „elmúlt évek tipikus fideszes zsarolása”. Hozzátette: Orbán szavai olyannak hatnak, mintha nem is figyelné azt, ami Magyarországon történik.

A DK politikusa az ATV Egyenes beszédben közölte: arra akarják felhívni az emberek figyelmét, hogy a következő ciklusban a kormányon keresztül nem fognak Magyarországra EU-s pénzek jönni.

Az EP-képviselő beszélt a Borkai-ügy kapcsán adott győri ellenzéki nyilatkozatról is. Ahogy beszámoltunk róla, Glázer Tímea DK-s jelölt úgy fogalmazott: Borkai Zsolt mindig partner és tisztességes volt velük. A megjelent videók pedig a polgármester magánéletéhez tartoznak.

A felvetésre, hogy ez szinte egy kiállás volt Borkai mellett, Dobrev úgy fogalmazott: „ez nem Borkai melletti kiállás, hanem a politikának egy kicsit a védelme”.

Mint mondta, teljesen átérzi Glázer Tímea szavait, aki zavarban volt, hogy anyaként és nőként miként nyilatkozzon meg ebben a témában, „de politikusként az a feladata, hogy ő a korrupció részével foglalkozik”.

Dobrev Klára úgy fogalmazott: egy elkeseredett kísérletet tesznek rá, hogy a politikának őrizzék meg a méltóságát és arról beszéljenek nyilvánosság előtt, ami a nyilvánosságra tartozik. Szerinte pedig az, ahogy a magánéletben a politikus viselkedik, nem tartozik a nyilvánosságra.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink