Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-09 11:50:00

Döbbenet Nagykanizsán: eddig 18 lakója halt meg daganatban ennek a háznak

Elátkozott ház Nagykanizsán - legalábbis az ott élők szerint. Eddig ugyanis 18-an haltak meg daganatos betegségben a ház lakói közül. A házban élő emberek az alagsorban lévő trafót okolják. A szakemberek viszont vizsgálták a házat, de nem találtak összefüggést a daganatos betegség és a berendezés között, így egyelőre nincs megoldás.

Döbbenet Nagykanizsán: eddig 18 lakója halt meg daganatban ennek a háznak

Van egy ház Nagykanizsán, amelynek rossz híre miatt az itt élők már eladni sem nagyon tudják a lakásaikat. A lakók szerint itt az átlagosnál többen betegedtek meg rákban. Legalább 18 áldozatról tudnak. Egy lakó azt mondta, hogy 11 éve lakik itt, azóta három embert vesztettek el.

"Amit én tudok, hogy hárman haltak meg leukémiában, de hogy ez összefüggésben van-e a trafóval, azt én nem tudom alátámasztani, mert semmilyen kutatást nem végeztem, de nagyon örülnék, ha innen ezt a trafót elvinnék és akkor nyugodtan aludnánk, mint mindenki és akkor a lakás értéke is nagyobb lenne" - nyilatkozta az ATV Híradójának Szabó Verona.

A házból egy időben sokan próbáltak elköltözni. Akik maradtak, azok közül is többen inkább albérlőknek adták ki lakásaikat, mert nehéz eladni ezeket az ingatlanokat. A környéken sokan hallottak arról, hogy 15 éve már ellenőrzéseket végeztek a házban és a közelében.

"Kijöttek ide a Platán utcába, ott ellenőrzésket végeztek és annak az lett a végeredménye, hogy semmilyen káros hatása nincs a trafónak, ami lent van a pincében" - mondta Farkas Tünde Mária.

A szolgáltatótó egy levélben leírta, hogy a hatvanas években szokás volt így elhelyezni a transzformátorokat a lakóházakban.

A vizsgálatot sok éve elvégezték, amelyben az ÁNTSZ mellett fizikusok, tűzoltók is vizsgálódtak, de semmilyen összefüggést nem találtak a betegségek és a transzformátor között, ezért nem szerepel a tervek között annak az áthelyezése.

Daganatos megbetegedést okoz egy alagsori trafóház?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink