Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-07 20:03:00

Főpolgármester-választás: A közvéleménykutatók szerint sok meglepetés várható

Még mindig egy utcahosszal vezet Tarlós István, de már nem több utcahosszal – ez derül ki a Nézőpont Intézet friss kutatásából, amit a főpolgármester-jelöltek esélyeiről készítettek. A közvéleménykutatók szerint sok meglepetés várható a vasárnapi voksoláson, és arról megoszlanak a vélemények, hogy az utóbbi hetekben napvilágot látott hangfelvételek és videók milyen hatással lesznek a választási kedvre.

Főpolgármester-választás: A közvéleménykutatók szerint sok meglepetés várható
Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt és Tarlós István főpolgármester a fővárosi közgyűlésben, Fotó: MTI
Karácsony Gergely hangfelvétele nem változtatott tartósan a politikai versenyen a fővárosban – legalábbis a Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint.

A biztos pártválasztók 53 százaléka Tarlós Istvánra, negyven százaléka Karácsony Gergelyre, hét százaléka Puzsér Róbertre szavazna, míg Berki Krisztiánnak jelenleg nincs azonosítható szavazótábora.

„A múlt heti hangfelvétel kiderülése után egy kicsit kinyílt az olló, Tarlós István jóval nagyobb arányban vezetett, de most már konszolidálódott ez az előny. Még mindig egy utcahosszal vezet Tarlós István, már nem több utcahosszal, mint múlt héten, csak egy utcahosszal. De, ettől függetlenül nem fér kétség az ő győzelméhez” – nyilatkozta Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója.

A Medián új kutatása szerint: minden ötödik fideszes úgy látja, hogy Tarlós István nem Budapest érdekét szolgálja. A felmérés szerint a kormánypárti választók 11, az ellenzékiek 85 százaléka mondta azt, hogy a beruházások a Fideszes elit érdekeit szolgálták.

A Repubikon Intézet szerint sok tényező befolyásolja a választókat, és a korábban fideszesnek vélt budai kerületeknél is lehetnek meglepetések. Így, például a második kerületben is, ahol a 2006 óta regnáló Láng Zsolttal szemben indul az összellenzéki Őrsi Gergely.

„A 2018-as áprilisi választás és a 2019-es májusi választás viszonylag pontosan mutatják azt, hogy minden budai kerületben többsége van az ellenzéknek a Fideszhez képest. Valahol mondjuk 12 százaléka a harmadik kerületben” – árulta el Horn Gábor, a Republikon Alapítvány igazgatója.

A közvéleménykutatók véleménye megoszlik arról, hogy az utóbbi hetekben nyilvánosságra került hangfelvételek és videók milyen hatással lesznek a választási kedvre.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink