Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-07 13:35:00

A hét elején még 10 fok körül lesz, aztán jön a változás – mutatjuk

Hétfőn a Dunától keletre sok napsütésre számíthatunk, a Dunántúlon viszont több felhő lehet az égen, helyenként nyugaton a nap első felében kisebb eső is kialakulhat. Az északkeleti szelet délkeleten kísérhetik élénk lökések, máshol általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Délután 9 és 16 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton és északon mérhetjük az alacsonyabb csúcsértékeket. Nem lesz front térségünkben.

Kedden sok napsütésre van kilátás, az időnként megjelenő felhőkből csapadék nem várható. Hajnalra nyugaton, északnyugaton pára, köd képződhet. Napközben nyugaton és északon élénk, északnyugaton erős lökések is kísérhetik a déli-délnyugati szelet. A hideg reggelt követően délutánra 12 és 16 fok közé melegedhet a levegő.

Szerdán is számíthatunk hosszabb napos időszakokra, említésre méltó csapadék estig nem valószínű. A délies szelet többfelé kísérhetik élénk, erős lökések. Enyhébb lesz a reggel, délután pedig 16-22 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerda éjjel egy hidegfront érkezik erős, északon helyenként viharos nyugatias széllel, elszórt csapadékkal. Majd csütörtökön a Dunántúlon és délen kevés helyen még számíthatunk kisebb esőre, valamint az ország északi felén élénk, erős nyugatias szélre. Napközben 13-18 fok valószínű. Pénteken szeles, esős idő ígérkezik.

atv.hu / Időkép

Ajánlom

További belföldi híreink