Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-06 10:03:00

Döbbenetes vádak – a fideszes Borkai és a kispesti szocialisták is hallgatnak

A pénteki partifotók és a tegnapi pornókép után ezúttal két, a legnagyobb pornóoldalra feltöltött videóval támadja egy blog Győr fideszes polgármesterét.

A blogbejegyzésekben ugyanakkor súlyos korrupciós vádak is előkerülnek, amelyekre szintén nincs érdemi válasz. Ahogy napok óta hallgatnak a HírTV által nyilvánosságra hozott, a csatorna szerint kispesti szocialistákat ábrázoló felvételekkel kapcsolatban az MSZP vezetői is, pedig a fehér por jelenlétén kívül itt is a korrupcióval kapcsolatos szemérmetlen dicsekvés tűnik a legnagyobb problémának.

Súlyos állítások, beágyazott szereplők

Kínán keresztül tisztára mosott korrupciós pénz, fejenként másfélmillióért „kibérelt” prostituáltak és kokain – súlyos állításokat fogalmazott meg Győr fideszes polgármesterével kapcsolatban az a névtelenségbe burkolózó, magát „az ördög ügyvédjének” nevező blogger, aki az elmúlt napokban félreérthetetlen helyzetben készült fotókat és videókat jelentetett meg két férfiról, akik közül az egyik kísértetiesen hasonlít Borkai Zsolt győri polgármesterre, a másik pedig Rákosfalvy Zoltán ügyvédre, aki győri érdekeltségein kívül azzal szerepelt az elmúlt időszakban a nyilvánosságban, hogy elnyerte a miskolci kaszinókoncessziót, ezzel pedig a második legnagyobb kaszinótulajdonossá vált az országban.

Az Mfor ezzel kapcsolatban idén márciusban azt írta: a Rákosfalvy által elnyert koncessziók a cégek ügyvezetőjén, Kruppa Zsolt Andráson keresztül kapcsolódnak Seszták Miklóshoz. A szintén kisvárdai Kruppa Zsolt András felesége ugyanis Seszták Miklós feleségével közös vállalkozásban volt érdekelt.

Az ATV Híradója napok óta próbálja elérni Borkai Zsoltot, eddig eredménytelenül. A győri polgármester pénteken „kampánycirkusznak” minősítette az első, akkor még felöltözött szereplőket ábrázoló fotók nyilvánosságra hozatalát, szombaton pedig egy családi fotót posztolt Facebook-oldalára, de érdemben nem válaszolt a vádakra.

Kispesten sincs érdemi válasz

Szintén nincs érdemi válasz a HírTV által pénteken robbantott botrányra, ahol is a HírTV állítása szerint a kispesti MSZP-s képviselő, Lackner Csaba hallható, amint fehér porral teli zacskót tart és arról értekezik, hogy hogyan lehet munka nélkül havi 1,5 millió forintot összeszedni.

„Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában is azt mondják, hogyha te évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy. Az is igaz, hogy aki jól csinálja, az igazából nem büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza” – hallható a felvételen.

Ezzel kapcsolatban Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármester azt mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy úgymond nem ismerte fel Lackner Csabának sem a hangját, sem a képét. Azt is el tudja képzelni, hogy manipulált felvételről van szó, de eddig még csak egy részletet látott a videóból. Lackner Csaba azt nem tagadta le, hogy ő lenne a felvételen, ám úgy reagált: „a lejáratás alapját szolgáló felvétel és a hozzá bejátszott hangfelvétel erősen manipulált, összevágott fércmunka”.

A felvételekkel kapcsolatban megfogalmazott – meglehetősen súlyos – állításokkal kapcsolatban azonban egyelőre Győrben és Kispesten sincs érdemi válasz.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink