Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-04 17:35:00

Karácsony és Tóth Csaba közösen jelentik fel a zuglói polgármesterjelöltet

Karácsony Gergely és Tóth Csaba közösen feljelenti Várnai László zuglói polgármesterjelöltet, akinek a Facebook-bejegyzése nyomán a Központi Nyomozó Ügyészség kényszerítés bűntette miatt nyomozást rendelt el a Karácsony Gergely-féle hangfelvétel ügyében. Várnai László ugyanis arról írt, hogy a szocialista Tóth Csaba valóban többször is megfenyegette Karácsony Gergelyt. Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje Híradónknak azt mondta: abban az ügyben indul most nyomozás, amelyről az összes érintett fél kijelentette, hogy nem történt ilyen bűncselekmény.

Karácsony és Tóth Csaba közösen jelentik fel a zuglói polgármesterjelöltet
Tóth Csaba országgyűlési képviselő és Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, fotó: Facebook.com/Tóth Csaba

Az ominózus Facebook-poszt, ami alapján nyomozás indult, a Párbeszéd elnökségi üléseiről készült hangfelvétellel kapcsolatban. A kiszivárgott hanganyagból úgy tűnhet, hogy Karácsony Gergely arról beszél, hogy Tóth Csaba többször megfenyegette őt. Várnai László, aki zuglói önkormányzati képviselő ezután írt arról a közösségi médiában, hogy ő is tud ezekről az esetekről.

Várnai László szerint Karácsony többször került konfliktusba a helyi szocialistákkal, mert Tóth Csaba folyamatosan erőltette a saját embereit és elképzeléseit.

„A Gergő számtalanszor említette több embernek, visszahallottam más szövetségestől is ezt a „Tudjuk, hova jár a gyereked óvodába” típusú fenyegetést, és hát ezer alkalommal, voltak ilyen személyes típusú dolgok, meg „nem leszel te polgármester, feloszlatjuk a testületet”, kétszer elő is fordult, hogy az MSZP nem jött be testületi ülésre” – jelentette ki Várnai László az ATV Híradójának.

„A jövő héten Karácsony Gergővel feljelentjük Várnai Lászlót az állításai miatt” – erről már Tóth Csaba, szocialista képviselő beszélt. Az ATV Híradója telefonon érte utol Tóth Csabát, aki szerint Várnai László állításai hazugságok, hiszen ő a múlt héten Karácsony Gergellyel közösen egyértelművé tette, hogy a hangfelvétel egy összevágott manipuláció, ő sohasem fenyegette meg a zuglói polgármestert.

„Aki a Várnai László szavára ad, az vessen magára, az annyit is ér. Várnai László ismét néhány hazugsággal próbálta itt magát a közéletben pozícionálni” – fogalmazott Tóth Csaba.

Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje szerint ez az ügy nem létezik, viszont azt továbbra sem vizsgálja senki, hogy hogyan hallgathatták le egy ellenzéki párt elnökségi üléseit.

„Abban az ügyben, amiben bűncselekmény történt nincs nyomozás, abban az ügyben, ahol az összes érintett fél elismeri, hogy nem történt bűncselekmény, ott meg van. Nemcsak a rendőrség avatkozik be a kampányba, ahogy Pikó András esetében is láttuk. Most az ügyészség is politikai szereplővé válik a kampányban” – véli az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje.

Karácsony Gergely szerint arról is szavaznak majd az emberek október 13-án, hogy eltűrik-e, hogy az ügyészség politizáljon a választási kampány során.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink