Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-03 16:58:00

Szakmai gyakorlat közben halt meg egy 16 éves diák Nagykátán

A gépi forgácsolónak tanuló fiú egy helyi vállalkozó üzemében sérült meg. Mentőhelikopter, rohammentő érkezett hozzá, de már nem tudták megmenteni. Osztálytársaival külön pszichológus foglalkozik.

A nagykátai szakiskola bejáratánál fekete zászlóval, bent a folyosón mécsesekkel emlékeznek a 16 éves Norbira. A fiú halála megrendítette az egész iskolát, közvetlen osztálytársai a mai napot az osztályfőnökükkel és egy pszichológussal töltötték.

 

„Nagyon sokat kell foglalkoznunk a gyerekekkel, akik itt maradtak velünk, hogy ezt a hírt fel tudják dolgozni. Ebben a pedagógusaink rendelkezésre állnak, és minden segítséget megadunk, úgy a gyászoló családnak, úgy az osztálytársaknak. A mai napon a családot fel fogjuk keresni polgármester úrral közösen és részvétünkről fogjuk őket biztosítani” – mondta az ATV Híradójának Ferenczi Norbert, a Ceglédi Szakképzési Központ kancellára.

A fiú 10. évfolyamos volt, gépi forgácsolónak tanult. A középiskola első évében a gyerekek az iskolai tanműhelyben gyakorolnak, a második évtől azonban tanulószerződéssel, külső vállalkozásoknál töltik a gyakorlati időt mindannyian.

Norbi és két osztálytársa szerdán reggel 7 óra körül érkezett a munkahelyre, és szinte azonnal megtörtént a tragédia. A baleset a régi telefongyár területén, az egyik hátsó épületben történt. A fiú egy CNC gépen dolgozott, amikor megsérült.

A baleset körülményeiről senki sem akart beszélni, de úgy tudjuk egy hatalmas ütés érte a testét. Valami kirepülhetett a gépből. Rohamkocsi és helikopter is érkezett az üzemhez, a mentősök hosszan küzdöttek a fiú életéért, de nem tudták újraéleszteni.

„Én nem tudok ilyen balesetről, még olyan balesetről sem tudok ebben az intézményben, amikor komolyabb sérülés történt volna. Ez nem is az intézményt érintette, hanem külső képzőhelyen történt” – hangsúlyozta Ferenczi.

Az ATV Híradója kereste az érintett külső képzőhelyet, hogy megtudják pontosan mi is történt, de megkeresésükre nem reagáltak.

A tragikus baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja, egyelőre közigazgatási eljárásban. Ez azt jelentheti, hogy a fiú saját hibájából kerülhetett bajba és másnak nem volt köze a történtekhez.

atv.hu / Kiemelt képünk illusztráció / Fotó: MTVA

Ajánlom

További belföldi híreink