Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-02 11:00:00

Lázár beszólt: "Fürjes elvitte az összes uniós pénzt"

Lázár János a Hungrail vasúti konferencián szólt oda az előtte felszólaló Fürjes Balázs kormánybiztosnak.

Lázár beszólt: "Fürjes elvitte az összes uniós pénzt"
Lázár János kormánybiztos

„Fürjes Balázs az együttműködés jegyében elvitte az összes uniós pénzt, nekünk vidékieknek pedig csak az üres vasúti sínek maradnak” – ezzel kezdte beszédét Lázár János, a Szeged-Szabadka- Baja vonalért felelős kormánybiztos a Hungrail vasúti konferenciáján kedden. A HVG.hu szerint a volt miniszter ezzel Fürjes Balázs államtitkár előtte elhangzó előadására utalt, aki többek között a következő uniós ciklusban tervezett sokmilliárdos budapesti vasúti-és HÉV- fejlesztésről beszélt.

Lázár szerint a kormány azon dolgozik, hogy Magyarország legyen Európa egyik legjobb helye 2030-ra. Szerinte a jó közlekedés segíthet minket a cél elérésében, de ennek fejlesztésébe már több kormánynak is beletört a bicskája.

A kormánybiztos azt is elmondta, hogy kevéssé mondható el az, hogy Európa 2020-ban sikeres ciklust zár. Elmondása szerint már csak Közép-Kelet-Európában lehet jelentős fejlődést elérni. Éppen ezért véleménye szerint vissza kéne állítani Szeged, Szabadka és Temesvár történelmileg létező gazdasági együttműködését, amiben kulcsszerepe van a vasútnak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink