Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-02 11:38:00

Korda György könnyekben tört ki és majdnem elájult Karel Gott halálhíre hallatán

Megrendülten nyilatkozott Korda György az atv.hu-nak az egyik legismertebb cseh énekes, Karel Gott halálhírére. A magyar előadóművész elsírta magát, noha korábban is észlelte már, hogy „nagy baj van”.

Korda György könnyekben tört ki és majdnem elájult Karel Gott halálhíre hallatán
Karel Gott

„Azt hittem elájulok” – így reagált Karel Gott halálhírére a hazai tánczene egyik legismertebb előadója, Korda György. Az előadóművészt lesújtotta a cseh énekes halála, olyannyira, hogy a hír hallatára elsírta magát.

Korda György elmondta, nagyon jó volt a kapcsolatuk a sokak által csak a „Kelet Sinatrájaként” becézett külföldi előadóval, akivel több, mint fél évszázadra nyúlik vissza a közös történetük.

Mint mondta, 1965-ben találkoztak először az akkori Szovjetunióban. És bár nem jártak össze, de nagyon jó „haveri kapcsolatba” kerültek, hiszen több fellépésen is találkoztak külföldön.

Korda azt is tudta, hogy „nagy baj van”, a halálhír hallatán pedig könnyekben tört ki és majdnem elájult.

Mint mondta, a halál az élet velejárója, de mindig megrázza, főleg, hogy egy ilyen nagy művészről van szó. Egy nagyon kedves emberről beszéltünk – tette hozzá a magyar előadóművész –, akit a csehek is nagyon szerettek.

Ahogyan arról már beszámoltunk, 80 éves korában elhunyt Karel Gott cseh popénekes – közölte felesége, Ivana a CTK cseh hírügynökséggel.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink