Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-30 09:19:00

Ismét az MTVA-ban akcióznak az ellenzéki képviselők

Szombaton már megpróbáltak beolvasni egy nyilatkozatot a DK képviselői, most viszont az MSZP, a Párbeszéd és a DK képviselői is a közmédia épülete elé mentek.

Szombaton a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselői bejutottak az MTVA épületébe, ahol egy nyilatkozatot akartak beolvasni, ám csak a közmédia biztonsági vezetőjével tudtak beszélni. Vadai Ágnes egy kamerába beolvasta a nyilatkozatot, azt viszont a közmédia nem adta le. Hétfő reggel több ellenzéki képviselő ismét odavonult az MTVA épületéhez.

Egy rövid sajtótájékoztató után Varju László, Gréczy Zsolt és Vadai Ágnes a DK képviselői, Kocsis-Cake Olivio a Párbeszéd képviselője, a szocialista Harangozó Tamás, valamint Hadházy Ákos és Bősz Anett független országgyűlési képviselők bementek a közmédia épületébe. 

Két konkrét követelésük van az MTVA-val szemben: tegyenek eleget annak, hogy beolvassák a nyilatkozatot, amelyet az ellenzéki képviselők közösen követelnek, valamint azt szeretnék, hogy ne akarják befolyásolni az önkormányzati választásokat, hanem adjanak teret egy vitára. Azt várják, hogy szervezzék meg a Tarlós István-Karácsony Gergely vitát, és ebben a formában adjanak helyet „valódi vélemény kifejtésére”. Varju László arról beszélt: előre bejelentették, hogy hétfőn 9 órakor egy vezetővel szeretnének beszélni a közmédiában. 

Hadházy Ákos egy Facebook élő videóban már az MTVA épületéből jelentkezett, egy tárgyalóasztal mögül, ahol a képviselőkkel szemben Papp Dániel az MTVA vezérigazgatója fogadta őket.

Papp Dániel a Duna Médiaszolgáltató Zrt.-hez irányította a képviselőket, amennyiben nem értenek egyet a közmédia tartalmi részével. Az MTVA vezérigazgatója azt nem tudta megmondani, milyen arányban szerepelnek politikusok a közmédiában. Hazugsággal és propagandával való vádolást visszautasította, valamint azt is hozzátette, hogy tartalmi kérdésekben nem illetékes választ adni. Arról beszélt, mindannyian törvénytisztelő állampolgárok.

Előzmények

Mindez azok után történt, hogy a bíróság a napokban megállapította, hogy tavaly decemberben jogtalan volt a közmédia területére belépett országgyűlési képviselőkkel szemben kért birtokvédelmi eljárás, jogtalan volt, hogy az országgyűlési képviselőket – az erre feljogosító törvény ellenére - sem akarták beengedni, és nem akarták beolvasni az ellenzék ötpontos kiáltványát, továbbá jogtalan volt, hogy kidobták őket az épületből.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink