Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-29 12:50:00

A DK felszólítja az Állami Számvevőszéket: a büntetéssel fenyegetés helyett járjon el jóhiszeműen

A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja az Állami Számvevőszéket (ÁSZ), hogy a büntetéssel fenyegetés helyett járjon el jóhiszeműen a párt beszámolójának vizsgálatánál, tekintettel a tavaly novemberi irodatűzre - mondta a DK szóvivője vasárnap, a számvevőszék budapesti székházánál tartott sajtótájékoztatón.

Barkóczi Balázs kifejtette: az előző évi irodatűzben olyan könyvelési adatok, pénzügyi beszámolók és számlák semmisültek meg, amelyek nagy részét legnagyobb igyekezetük ellenére sem tudták pótolni. Az ÁSZ ugyanakkor nem volt tekintettel erre a vis maior helyzetre, hanem elmarasztalta a pártot és büntetésre készül - tette hozzá.

A DK szóvivője azt mondta:

a számvevőszék több hazugsággal vádolja pártját az eljárásban, így például azzal, hogy szabálytalan helyen tárolták volna a számlákat.

Mindebből egyértelműen látszik, hogy a számvevőszék politikai megrendelést teljesít - hangsúlyozta Barkóczi Balázs, hozzátéve, "nem a tűzeset a kamu, hanem az Állami Számvevőszék függetlensége és pártatlansága".  

A sajtótájékoztatót követően Varga Gergő, a DK XI. kerületi önkormányzati képviselőjelöltje több, az irodatűzről készült fényképet bemutató táblát tett ki az ÁSZ épületére. Ezt az intézményt védő rendőrök szabálysértésként értékelték, ugyanakkor a jelölt mentelmi joga miatt nem indítottak eljárást, csupán felvették az adatokat. Tájékoztatásuk alapján Varga Gergővel szemben később a közterület-fenntartó járhat el.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink