Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-27 16:51:00

Nem dobhatták volna ki Hadházyékat az MTVA-ból: a DK újra készül valamire?

A bíróság indoklása szerint nem dobhatták volna ki az ellenzéki országgyűlési képviselőket tavaly decemberben az MTVA épületéből. A döntés nem jogerős.

Nem dobhatták volna ki Hadházyékat az MTVA-ból: a DK újra készül valamire?

Elutasította az első fokon eljáró bíróság az óbudai jegyző tavaly decemberi birtokvédelmi határozatát, melyet az ellenzéki országgyűlési képviselők ellen kért az MTVA- írja az Index.

A portál beszámolója szerint a bíróság megállapította, hogy nem dobhatták volna ki az épületből a képviselőket. A döntés nem jogerős.

Az MTVA-t öt ellenzéki képviselő, Kunhalmi Ágnes (MSZP), Varju László (DK), Gréczy Zsolt (DK) , Vadai Ágnes (DK) és Oláh Lajos (DK) perelte be, amiért birtokvédelmi határozattal akarták kidobatni őket a közmédia székházából.

A bíróság indoklása szerint a képviselők jogszerűen és jóhiszeműen léptek be, majd maradtak benn az épületben.

Nem nyert igazolást, hogy az állami média működése aránytalanul sérült volna az ellenzéki képviselők jelenléte miatt- olvasható az Index beszámolójában, mely szerint a bíró azt is kimondta, hogy kizárólag az alperes, azaz az MTVA döntése miatt nem tudtak a magyar televízió dolgozói belépni az épületbe, mint ahogy ők határoztak arról is, hogy elmaradjon egy műsor.

Az, hogy a felperesek, vagyis az ellenzéki képviselők közösen fejtették ki tevékenységüket, az első fokon eljáró bíróság szerint nem értelmezhető jogszerűtlennek. Az ellenzéki képviselők magatartásából pedig nem következett az, hogy szükséges lett volna az egész épületet lezárni, mondta a bíró.

Az első fokú döntés szerint az MTVA köteles megfizetni az ellenzéki képviselőjelöltek egymillió forintos perköltségét is.

„Közmédia! Akkor hamarosan újra nálatok”- a DK így reagált a bírósági döntésre, rögtön az ítélethirdetés után.

Mint ismeretes, a Kunigunda utcai székházba tavaly december közepén mentek be ellenzéki képviselők, akik öt pontjukat szerették volna beolvastatni a köztévében. Többen közülük élő Facebook-adásokat indítottak a székházból, így lehetett látni, ahogy biztonságisok elviszik Varju Lászlót. Később Szél Bernadettet és Hadházy Ákost szó szerint kidobták az épületből.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink