Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-26 19:13:00

Döbbenetes részletek az óvodai tragédiáról: a szülők már gyűjtöttek pénzt a felújításra, de semmi nem történt?

Meghalt egy hatéves kislány a Heves megyei Csányban a helyi óvoda udvarán, amikor egy korhadt lábú fa mászóka kidőlt és ráesett. A kislányon kívül még két kisgyerek megsérült, de ők túlélték a balesetet. A faluban mindenki döbbenten áll a történtek előtt. A polgármester azt mondta, hogy régi játékok vannak az udvaron, és most tervezték a felújítást.

Döbbenetes részletek az óvodai tragédiáról: a szülők már gyűjtöttek pénzt a felújításra, de semmi nem történt?

A heves megyei Csány óvodájának udvarárán délelőtt, játék közben egy fa mászóka eldőlt és olyan szerencsétlenül esett egy hatéves kislányra, hogy a kicsi életét nem lehetett megmenteni. A faluban délre már mindenki tudta, hogy mi történt, rengetegen gyűltek össze az óvoda előtt.

 

"Sógornőm felhívott telefonon, hogy súlyos tragédia történt az óvodában, szaladtam, lóttam-futottam és ott láttam a kislányt kifeküdve. Azt mondta a kisfiam, mert ott volt mellette, hogy felmászott a kislány a mászókára és vele együtt borult a mászóka, a másik két gyerek ott volt mellette" - nylatkozta az ATV Híradójának Bánya Béláné.

A földbe süllyesztett falábak korhadtak el, valószínű, hogy nem bírták a terhelést. A polgármester azt mondta, hogy régi játékok vannak az udvaron, tervezték a felújítást.

"Az óvodát most szerettük volna felújítani, az óvoda udvart pályázati forrásból. Felmásztak rá a gyerekek és eldőlt. Ennyit tudok én is a dologról" - közölte Medve István.

A szülők azt mondták, hogy ők már korábban is jelezték, hogy rossz állapotban van ez a mászóka. Gyűjtést is szerveztek a játékok karbantartására.

"Jótékonysági eseményt csinálva, amiből összejött 320 ezer forint, és oda lett adva az óvodának, hogy javítsák meg, meg új játékokat vegyenek, ami nem történt meg" - nyilatkozta egy helybéli nő.

A balesetben két másik gyerek megsérült, őket kórházba vitték a mentők.

"A Heves megyei Rendőrfőkapitányság foglakozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást" - mondta Soltész Bálint, a Heves megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A polgármester azt mondta, hogy szerinte az óvodát nem kell bezárni, de a játékokat haladéktalanul felül kell vizsgálni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink