Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-26 19:13:00

Döbbenetes részletek az óvodai tragédiáról: a szülők már gyűjtöttek pénzt a felújításra, de semmi nem történt?

Meghalt egy hatéves kislány a Heves megyei Csányban a helyi óvoda udvarán, amikor egy korhadt lábú fa mászóka kidőlt és ráesett. A kislányon kívül még két kisgyerek megsérült, de ők túlélték a balesetet. A faluban mindenki döbbenten áll a történtek előtt. A polgármester azt mondta, hogy régi játékok vannak az udvaron, és most tervezték a felújítást.

Döbbenetes részletek az óvodai tragédiáról: a szülők már gyűjtöttek pénzt a felújításra, de semmi nem történt?

A heves megyei Csány óvodájának udvarárán délelőtt, játék közben egy fa mászóka eldőlt és olyan szerencsétlenül esett egy hatéves kislányra, hogy a kicsi életét nem lehetett megmenteni. A faluban délre már mindenki tudta, hogy mi történt, rengetegen gyűltek össze az óvoda előtt.

Meghalt egy kisgyerek, akire rádőlt az óvodai mászóka

 

"Sógornőm felhívott telefonon, hogy súlyos tragédia történt az óvodában, szaladtam, lóttam-futottam és ott láttam a kislányt kifeküdve. Azt mondta a kisfiam, mert ott volt mellette, hogy felmászott a kislány a mászókára és vele együtt borult a mászóka, a másik két gyerek ott volt mellette" - nylatkozta az ATV Híradójának Bánya Béláné.

A földbe süllyesztett falábak korhadtak el, valószínű, hogy nem bírták a terhelést. A polgármester azt mondta, hogy régi játékok vannak az udvaron, tervezték a felújítást.

"Az óvodát most szerettük volna felújítani, az óvoda udvart pályázati forrásból. Felmásztak rá a gyerekek és eldőlt. Ennyit tudok én is a dologról" - közölte Medve István.

A szülők azt mondták, hogy ők már korábban is jelezték, hogy rossz állapotban van ez a mászóka. Gyűjtést is szerveztek a játékok karbantartására.

"Jótékonysági eseményt csinálva, amiből összejött 320 ezer forint, és oda lett adva az óvodának, hogy javítsák meg, meg új játékokat vegyenek, ami nem történt meg" - nyilatkozta egy helybéli nő.

A balesetben két másik gyerek megsérült, őket kórházba vitték a mentők.

"A Heves megyei Rendőrfőkapitányság foglakozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást" - mondta Soltész Bálint, a Heves megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A polgármester azt mondta, hogy szerinte az óvodát nem kell bezárni, de a játékokat haladéktalanul felül kell vizsgálni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink