Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-23 13:29:00

Megelégelték a bűzt a fűzfőiek, és megbénították Veszprém központját

A reggeli csúcsforgalomban közel félszáz autó foglalta el a megyeszékhely legforgalmasabb csomópontját.

Hétfőn tiltakozó demonstrációt tartottak balatonfűzfőiek Veszprém központjában. A reggeli forgalomlassító akció során 40-50 autó foglalta el a megyeszékhely legforgalmasabb csomópontját. A szervezők a 24.hu-nak azt mondták, a megmozdulások mindaddig folytatódni fognak, amíg nem tudnak megegyezni a Balatonfűzfőt rendszeresen bűzbe borító királyszentistváni hulladéktároló ügyében.

Balatonfűzfőn évek óta tiltakoznak az Észak-Balatoni Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. hulladéktárolójának technológiai problémái miatt, de az ismétlődő ígéretek ellenére nem jutott nyugvópontra a vita. Sőt a múlt héten újabb lendületet vett a tiltakozás, mert a civilek követelései ellenére nem leépítik és bezárják a lerakót, hanem több mint egy évtizedre meghosszabbítják a működési engedélyét.

A civilek múlt kedden ígéretet kaptak Veszprém polgármesterétől, a hulladékkezelési szolgáltatást igénybe vevő önkormányzatok társulási tanácsának tagjától, hogy szeptember 26-ára megszervezi az illetékesek, az érintett önkormányzatok és a civilek egyeztető megbeszélését. Időközben azonban kiderült, hogy már szeptember 25-től hatályba lép egy új, módosított tartalmú működési engedély, amelyről a megbeszéléseken nem esett szó.

Bővebben itt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink