Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-23 20:15:00

Gyurcsány durván kiosztotta Orbánt: „mindegy, milyen szemétdombon ül, csak ő ülhessen a tetején”

Élesen, talán a legélesebben szemben állunk a Fidesszel, eszünk ágában sincs sem helyben, sem országosan kompromisszumot kötni a Fidesszel – így értékelte Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt a jelenséget, hogy az ellenzék miskolci polgármesterjelöltjét ellenfelei gyurcsányizmussal vádolják és a volt miniszterelnökkel közösen szerepeltetik plakátokon.

Gyurcsány durván kiosztotta Orbánt: „mindegy, milyen szemétdombon ül, csak ő ülhessen a tetején”
Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke

Gyurcsány szerint a Fidesz mindent megtesz, hogy a most zajló önkormányzati kampányt is a migrációs téma uralja. A DK elnöke úgy véli: ez a módszer hatékony, de becstelen. Gyurcsány Ferenc szerint az oktatás és az egészségügy helyzete húsbavágóbb a magyarok számára, mint a migráció kérdése.

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor bejelentkezett az európai radikális jobboldal vezetőjének szerepére.

Gyurcsány úgy véli: Orbánnak mindegy, milyen szemétdombon ül, csak ő ülhessen a tetején. Úgy látja: nem maradt a miniszterelnök számára máshol hely, minthogy a radikális populista táborban elfoglalja a vezető szerepet, miután nem sikerült meghódítania a néppártot.

Gyurcsány Ferenc úgy látja: Orbán Viktor számára az lenne a siker, ha Rómában, Madridban vagy más európai fővárosban a kormányfő fogadja – ami a hétvégén Rómában történt, az szerinte kudarc a miniszterelnök szempontjából.

Gyurcsány Ferenc blaszfémiának tartja, hogy Soltész Miklós államtitkár vezetésével diákok imádkoztak az Országházban az ország vezetőiért. Gyurcsány szerint nem elegáns, ha gyerekeket használnak politikai célokra.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink