Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-22 18:48:00

Megzavarták Karácsony programismertetőjét - videó

Egy kitakart lajstromszámú csónakról zavarták meg Karácsony Gergely programbemutató rendezvényét. A csónakra erősített hangszórókon most is a cirkuszi indulót játszották. Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje Kálmán Olgával és Kerpel-Fronius Gáborral együtt hirdette ki programját. Minden évben 20 ezer forintos fűtéstámogatást adna a nyugdíjasoknak és a nagycsaládosoknak, a 14 éven aluli budapestieknek pedig ingyenessé tenné a tömegközlekedést.

A kerületi ellenzéki polgármesterjelöltek gyűrűjében mutatta be programját Karácsony Gergely. Az eseményen az előválasztás második fordulójának indulói is beszédet mondtak.

Kerpel-Fronius Gábor az átlátható önkormányzat fontossága mellett emelt szót.

"Budapestnek nem lehetne olyan szerződése, nem léphetne életbe olyan szerződés, amit nem teszünk nyilvánossá az interneten. Ez minimális követelmény" - jelentette ki a Momentum politikusa.

Kálmán Olga pedig az egészségügy helyzetének javításáról beszélt.

"Én most személyes érintettség okán is azt mondhatom Önöknek, hogy ha a sebész fölém hajolva a Tízparancsolatot mondta volna, ami nekem is iszonyúan fontos a magánéletemben, akkor valószínűleg utolsó erőmet összeszedve elmenekültem volna a műtőasztalról, merthogy nem ez a lényeg, hanem hogy az orvosaink hazajöjjenek" - fejtette ki Kálmán Olga.

Karácsony Gergely éppen azt hangsúlyozta, hogy mindkét korábbi jelölt javaslatait beépítette a programjába, amikor a rendezvénynek helyet adó hajó mellett egy kitakart lajstromszámú motorcsónak tűnt fel.

Az arcukat eltakaró fidelitasos aktivisták cirkuszi zenével akarták megzavarni a rendezvényt.

A zenélő csónak egy idő után továbbállt, a rendezvény pedig zavartalanul folytatódott. A főpolgármester-jelölt esetleges hivatalba lépése utáni első lépését is ismertette.

"14-e után elindítjuk majd a Beszéljünk Budapestről programot, aminek az egyik első eleme az az lesz, hogy megbeszéljük, hogy mi legyen Budapest Alkotmánya. Mik legyenek azok az alapelvek, amelyek Budapestet a mi közös otthonunkat vezetni fogják" - magyarázta Karácsony.

A főpolgármester-jelölt nem csak a választási évben, hanem minden évben legalább 20 ezer forint fűtéstámogatást adna minden rászoruló nyugdíjasnak és nagycsaládosnak. Emellett a 14 éven aluliak számára ingyenessé tenné a tömegközlekedést. Ezekre szerinte az önkormányzatoknak juttatott közvetlen uniós források jelentenék a pénzügyi fedezetet.

"Hogyha a magyar kormány nem állja ki a jogállamiság és az antikorrupciós garanciáknak a minimumát sem, akkor nem a magyar embereket kell megbüntetni. Ezt a pénzt oda kell adni a városoknak, amelyek vállalják a legszigorúbb antikorrupciós intézkedéseket és vállalják, hogy ezeket a pénzeket a budapestiek érdekében fogják elkölteni" - közölte Karácsony Gergely, aki a város zöldítésére is nagy hangsúlyt fektetne. Minden megszületett gyermek után elültetne egy-egy fát, szimbolikus lépésként pedig kihirdetné a klímavédelmi vészhelyzetet.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink