Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-21 06:45:00

Durva, mit művelt a macskáival egy pécsi nő

Láncon tartotta két macskáját egy nő Pécsen. A szomszédok többször is szóltak neki, hogy az állat ettől szenved, engedje szabadon őket, de hiába. Végül az állatvédőket értesítették, de mire kiértek az egyik macska már olyan állapotban volt, hogy nem tudták megmenteni. A másik cica azóta már gazdára lelt.

Láncra verve tartotta a macskáit

 
Az állatvédőktől kaptuk ezeket a fotókat, akik nem sokkal az érkezésük után fényképezték le a láncon tartott macskákat. Amikor a házba beléptek, akkor az egyik macska az ajtóhoz volt kötve, egy mindössze félméteres lánccal.

Az állatvédők ezt a macskát és egy másikat is kiszabadítottak, majd elvitték őket. Segíteni azonban az egyiken már nem tudtak, az akció után nem sokkal elpusztult. A szomszédok közül többen is szóltak a gazdának, hogy ilyet nem tehet. Kovács Attila például úgy fogalmazott, "párszor szóltunk neki, hogy a macska nem láncra való, de ő nem fogadott szót, p azt mondta, hogy megszöknek a macskák."

Az idős asszony a macskákat orvoshoz nem vitte el. Az állatvédőknek azt mondta, hogy szerinte már 5 éves, ezért van ilyen rossz állapotban. Az idős tulajdonos az állatvédők feljelentették, ellene állatkínzás gyanúja miatt indult eljárás.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink