Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-20 20:29:00

"Parkolóautomaták" vártak Karácsony Gergelyre, hiába

Zuglói parkoló automatának öltözött aktivisták várták Karácsony Gergelyt egy XIV. kerületi rendezvény előtt. Az ellenzék főpolgármester-jelöltje azonban nem találkozott velük. A kapun túl azt a helyszínt mutatta be, ahol energiatakarékos bérlakások épülnek. Közben Óbuda fideszes polgármestere Bús Balázs, Karácsony Gergely és ellenzéki politikustársainak több korábbi állítását is cáfolta.

"Parkolóautomaták" vártak Karácsony Gergelyre. Hiába

 

"Megkérdezhetnénk, hogy kit tisztelhetünk a parkoló automatákban?" Nem érkezett válasz egyik papírdobozból sem. Csak egy kéz emelkedett fel, amelyik a feliratra mutatott: Karácsony alkalmatlansága napi egy millió forintba kerül, a számlát ön fizeti. Válasz híján csak feltételezhető, hogy ismét a Fidelitas szervezett akciót az ellenzék főpolgármester-jelöltje ellen. Bent, a majdani zuglói bérlakás telkén Dobrev Klára is felszólalt.

Az Európai Parlament DK-s alelnöke arról beszélt, hogy az önkormányzatok számára maradnak pályázati lehetőségek akkor is, ha csökken az ország uniós támogatása a jelenlegi kormány politikája miatt. "Hogyha el is zárják azokat a csapokat, amelyek a korrupt Orbán-kormány haverjait, vagy Orbán rokonait gazdagítják, akkor nyíljanak meg más csapok, amelyek a demokratikus Mo.-ot, ezt a sokszínű és igazán Európa-párti közösséget erősítik" - jelentette ki.

Karácsony Gergely azt mondta: az energiatakarékos bérlakások egyszerre kínálnak majd zöld otthont, esélyteremtő házat és közösségi lakóteret. "Ezekből állnak össze azok az innovatív elemek, amelyeket díjaztak Brüsszelben, egy olyan pályázaton, ahol egyébként rajtunk kívül nem nagyon nyert még önkormányzat ilyen jelentős forrást" - fogalmazott az ellenzéki főpolgármester-jelölt.

Közben Óbuda fideszes polgármestere Karácsony Gergely egy korábbi sajtótájékoztatón tett több állítását is cáfolta. Bús Balázs szerint nem volt igaz az a kijelentés, hogy a III. kerületnek nincs fásítási programja. Vagy pl. azt a sorompót, amelyre éppen a Párbeszéd frakcióvezetője hívta fel a figyelmet, egy ukrán film forgatása miatt szerelték fel, mindössze két napra. Óbuda fideszes polgármestere azonban azt elismerte, hogy a Hajógyárra tervezett beruházásokról nem az önkormányzat dönt. Hasonlóan a Római parti mobilgát ügyében sincs hatásköre a kerületnek.  

Karácsony Gergely úgy reagált az elhangzottakra, hogy a fideszes városvezetők 9 éve hangoztatják, hogy mire nincs engedélyük. Szerinte október 13-án olyan vezetőket kell választani, akik nem a kifogásokat keresik.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink