Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-20 19:24:00

Kéthetes unokaöccse miatt szúrt a 11 éves jászapáti fiú

Egy 11 éves gyerek sebesített meg egy bicskával súlyosan egy nőt csütörtökön reggel Jászapátiban, miután összevitatkoztak az utcán. A fiú az ATV Híradónak azt mondta: nagyon megbánta, hogy combon szúrta az asszonyt, de a nő szerinte olyanokat mondott neki, amitől elsötétült előtte a világ. A gyerek a kora miatt nem büntethető, ám a családjából kiemelhetik.

2 hetes unokaöccse miatt szúrt a 11 éves jászapáti fiú

 

Forrnak az indulatok Jászapáti utolsó utcájában. A csütörtök reggel a városban történtekről mindenkinek van véleménye – mindenkinek más. Az utcában lakók egy része szerint a combon szúrt, 41 éves, epilepsziás, értelmi sérült Gizella és a gyerekek között rég óta rendszeresek a konfliktusok, amelyeket a nő generál.

A megszúrt asszony édesanyja szerint viszont lánya békésen viselkedik, és inkább az utcában lakó gyerekek azok, akik piszkálják. Kés azonban eddig nem került elő.

A 11 éves Zsiga nem tagadja a bicskázást. A gyerek ma nem ment iskolába, otthon maradt a nagymamája házában. Zsigát három éves kora óta ő neveli – ahogy az erejéből futja. A gyerek azt mondja: nem sokkal korábban vette a bicskát a piacon, pár méterre onnan, ahol csütörtökön reggel találkozott Gizellával.

A gyerek ez után főleg a két hetes unokaöccse miatt szúrta meg az asszonyt, majd elment az iskolába. A rendőrök oda mentek érte. A hozzátartozók azt állítják: egyikük sem volt jelen, amikor a gyereket kihallgatták a rendőrségen.

A megyei rendőrkapitányság szerint azonban a gyereket a szabályoknak megfelelően, a törvényes képviselő jelenlétében vitték el az iskolából és hallgatták ki. Azt pedig határozottan visszautasítják, hogy bármilyen módon bántották volna a fiút.

A büntetőjogász szerint mivel Zsiga még nem töltötte be a 12. életévét, nem vonható büntetőjogi felelősségre. "Vele szemben azonban intézeti nevelés alkalmazható, és ki kell szakítani feltehetően ebből a közegből, ahol most él, hiszen ez a közeg valószínű nem segíti elő a kiskorú helyes irányú fejlődését" - állítja a Borbély Zoltán.

 A büntethetőségi korhatárt a BTK 2013-as módosításakor – két, kiskorúak által elkövetett, súlyos bűncselekmény után – szállították le 14-ről 12 évre.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink