Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-19 18:32:00

M.Richárd azt állítja, hogy a pohártartóban volt a telefon, nem a kezében

Videózta magát a baleset előtti pillanatokban M. Richárd. A férfi a telefonjával szelfizett, amikor a Dózsa György úton összeütközött egy Citroennel, 2017. május 15-én. A felvételt a mai tárgyaláson mutatták be. M. Richárd azt mondja a telefon nem a kezében, hanem a pohártartóban volt.

M.Richárd azt állítja, hogy a pohártartóban volt a telefon, nem a kezében

A bíró az ügyész, az ügyvédek a tanúk a szakértők és az újságírók mindannyian megérkeztek a bíróságra a fél kilences tárgyalásra. Az ügy első rendű vádlottja azonban nem volt ott. M .Rihárd 20 percet késett, mint kiderült dugóba került.

Videón a baleset előtti pillanatokban M. Richárd

 

A férfi ügyvédje zárt ülést kért, amikor kiderült, hogy be akarják mutatni a legújabb bizonyítékot, egy videó felvételt, amit M. Richárd rögzített a telefonjával a közvetlenül a baleset előtti másodpercekben. A bíró azonban ezt elutasította.

A 13 másodperces felvételen a férfi magát veszi. Aztán látszik amikor az ütközés pillanatában a telefon leesik, és megszűnik a kép. A hangot azonban még hosszú percekig rögzítette. A sikoltozásokat és kiabálásokat azonban kegyeleti okokból már nem hozták nyilvánosságra. A felvételről M. Richárd is beszélt.

„Az nem volt eddig sem titok, hogy én ezt az autót meglepetésből vettem az akkori páromnak. Nem arról szólt ez a felvétel, hogy az egómat villogtatva, bármilyen felvételem legyen magamról, az arcomról. Hanem ezt simán neki szerettem volna elküldeni meglepetésnek, így jelezve, hogy egy autót kap tőlem ajándékba. Ez a telefon le volt rakva a pohártartóba, nem volt a kezemben” - mondta M. Richárd.

A felvétel érdekessége, hogy a férfi arcáról semmilyen reakció nem olvasható le, mintha nem is látná, hogy azonnal ütközni fog. A videót a következő hetekben szakértő is elemezi majd. A képek alapján újabb számításokat végezhetnek a fehér Mercedes sebességéről.

A mostani tárgyalásra volt beidézve egy igazságügyi szakértő. A pszichológus szerint egyértelmű, hogy a M. Richárd nem elmebeteg, de személyiségzavaros.

„Ez egy szocializációja során kialakult, konstans személyiségi jegyek együttese, egy személyiség szerkezet, ahol ezek a munkamódok jellemzik, hogy impulzív, hogy indulatvezérelt, és ennek megfelelő a viselkedése, hogy egoista, hogy öntörvényű, laza a szabálytartása, tehát ez egy működési mód” - mondta a szakértő.

Szemtanúkat is beidéztek a bíróságra. Egyikük arról beszélt, hogy a csattanás után légnyomást érzett és mindene olajos, üvegszilánkos lett. Ott volt a férfi, aki elsőként riasztotta a mentőket és ott volt egy fiatal nő is aki maga is segített a sérülteknek.

„Amikor odafordultam erre a csattanásra, akkor ott láttam, hogy pördül a Citroen, és az embereket sodorja magával „ - mondta a nő.

A tárgyalás december elején folytatódik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink