Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-19 17:50:00

Hableány-tragédia: a sértettek egyesítik erőiket

Egyesítik erőiket, és közösen lépnek fel a Viking céggel szemben a Hableány tragédiájában a sértetti oldalt képviselő ügyvédek. Az áldozatok családtagjait és a Panoráma Decket képviselő jogászok azt szeretnék elérni, hogy a Viking megfelelő mértékű sérelemdíjat fizessen a károkozásért - ezért ha kell, kártérítési pert is indítanak a Viking cég ellen.

Hableány-tragédia: a sértettek egyesítik erőiket

Alakzatba rendeződött hajók, a Margit hídról a Dunába hintett virágszirmok, és egy vízre helyezett koszorú – így emlékeztek a hozzátartozók és az együtt érzők július közepén a dunai hajókatasztrófa 26 dél-koreai, és két magyar áldozatára.

Hajóbaleset: Közösen küzdenek kártérítésért a magyar ügyvédek

 

Az elhunyt magyar kapitány családjának ügyvédje szerint a Hableányt tulajdonló cég, mint munkáltató már fizetett egy kisebb összegű kártérítést a hozzátartozóknak, ám a sértettek jogi képviselői most ennél továbbmennek.

"Egyrészt közösen lépünk fel Magyarország területén a Vikinggel szemben, másrészt én – ahogy korábban is nyilatkoztam – mindenképpen Svájcban is kívánom rendezni ezt a jogviszonyt. Úgy gondolom, hogy ha két frontot nyitunk ebben az ügyben, akkor a Viking ebben csak veszíthet" - nyilatkozta az ATV Híradójának Gulyás Krisztián ügyvéd.

Az elhunyt családtagokat, valamint a Hableányt üzemeltető Panoráma Decket képviselő ügyvédek azt szeretnék közösen elérni, hogy a svájci Viking cég megfelelő összegű sérelemdíjat fizessen a károkozásért.

"Az együttműködésnek az a lényege, hogy a sértetti oldal – és ez esetben a munkáltató is beáll abba a sorba, ahol mi, mint munkavállalók szenvedtük el a balesetet – együttes fellépéssel talán hatékonyabbak leszünk, úgy a Viking üzemeltetői, mint a biztosítótársaságok irányába" - magyarázta Magyar György ügyvéd.

A Panoráma Decket képviselő ügyvéd szerint a májusi hajóbaleset óta jelentősen visszaesett a dunai kishajós foglalások száma, a koreai utasok pedig teljesen eltűntek. Emiatt a céget ért kár akár az egymilliárd forintot is meghaladhatja.

"Természetesen először tárgyalásos úton fogjuk próbálni ezeket a követeléseinket érvényesíteni, vagyis le fogunk ülni a felelősökkel, és megpróbálunk megegyezni a kártérítés mértékében. Ha nem megy, vagy nem tudunk megállapodni peren kívül, akkor perre fog sor kerülni. Az nagy valószínűséggel Svájcban fog zajlódni" - nyilatkozta Sógor Zsolt.

A jogász szerint a kártérítési igényt – a magyar büntetőeljárástól függetlenül is – megalapozza az az igazságügyi szakértői jelentés is, amely szerint a Viking Sigyn kapitánya megalapozottan gyanúsítható a baleset bekövetkeztéért.

A Viking ukrán kapitányának november 30-ig meghosszabbított letartóztatásáról kedden döntött másodfokon a Fővárosi Törvényszék.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink