Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-19 13:39:00

DK: Orbánék szegénységben akarják tartani a magyarokat

Magyarország végleg leszakad a régiós országok mellől. A cseh, a lengyel és a szlovák minimálbér már most magasabb a magyarnál, jövőre pedig Románia is megelőzhet minket - írja közleményében a Demokratikus Koalíció. Hozzátették, hogy Hiába a minimálbérhazugság, az Orbán-rezsim szegénységben akarja tartani a magyarokat.

Hiába a kormány hangzatos propagandája, amiben a hatalmas minimálbér-emelésekre hivatkozik, a valódi eredmények elmaradnak, a brutális adóterhek miatt - írja közleményében a DK.
    
Szerintük lehet öles betűkkel hirdetni a címlapokon az állítólagos béremeléseket, de ez semmi más, csak vetítés, ha közben a kormány két kézzel szedi vissza a pénzt a munkavállalóktól. "Mi, európai magyarok nem nézzük tétlenül, hogy az Orbán-rezsim miatt Magyarország végleg leszakadjon a régión belül." - áll a közleményben.

"Ezért harcolunk az európai minimálbér bevezetéséért, ami valódi intézkedés és garancia lenne a magyar munkavállalóknak, szemben a kormány hazug intézkedéseivel." - tették hozzá.

Ajánlom

További belföldi híreink