Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-19 19:46:00

„Az ember a legnagyobb érték”: idén is összeülnek fesztiválozni a HR-esek

A változó környezetben az ember a legnagyobb érték – vélekedett a HR Fest főszervezője a Spirit Showban. Tóth Gergely szerint szakmájuk ma már izgalmasabb, mint régen, a változásokkal azonban nekik is meg kell küzdeniük.

Bár semmi közük a HR-hez, idén már a negyedik alkalommal rendezik meg a HR Festet – erről mesélt az esemény szervezője, Tóth Gergely a 87,6FM Spirit Showban.

Mint mondta, mindannyian multinacionális vállalatnál dolgoztak és be akarták bizonyítani, hogy ha a munkavállalók boldogok, hagyják őket szabadon dolgozni, akkor produktívabbak lesznek, ami a cégeknek is jobb.

Tóth Gergely szerint a HR-terület régebben kicsit lemaradottabb volt, ami a bérszámfejtésre korlátozódott, ma már azonban az egyik legizgalmasabb pozíció. Az eseményre az IBM egyik alelnöke is érkezik, de egy író is ott lesz, aki a HR-munkatársak szerepének megváltozásáról írt.

A fesztivál pedig arról szól majd, hogy milyen trendek vannak és ezek milyen kérdéseket vetnek fel. Tóth Gergely azt is elmondta, van olyan szoftver ma már, ami az interjúhelyzet 95%-át végigviszi, ami annyit jelent, hogy csak a maradék az, aki egyáltalán élő emberrel foglalkozik.

Közben a mesterséges intelligenciát arra is használják, hogy a személyes találkozókra tréningeljék a HR-eseket: olyan szoftver is van, amin meg lehet tanulni kirúgni az embereket, mert sír, összeomlik, és minden mást csinál – tette hozzá a főszervező.

Fő céljuk, hogy bemutassák: az ember a legnagyobb érték, kiváltképp a technológiai változás idejében és munkaerőhiányos helyzetben.

Emiatt egyebek mellett azt szeretnék bemutatni, hogyan lehet úgy felépíteni egy szervezetet, hogy az hosszabb távon is működőképes legyen. A fesztiválra október 17-én kerül sor az Akváriumban, Budapesten.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink