Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-18 15:00:00

Videó: cirkuszi akcióval hekkelték meg Karácsony sajtótájékoztatóját

Odamentek a színház elé, ahol a főpolgármester-jelölt beszédet mondott és cirkuszi zenével lehetetlenítették el Karácsony mondanivalóját.

Az Átrium színház előtt tartott sajtótájékoztatót szerda délután Karácsony Gergely a megszüntetett tao-rendszer kapcsán, amikor a körúton egyszer csak megállt a Fidelitas berkis-puzséros-karácsonyos plakátjával felszerelt kisteherautó és perceken át cirkuszi zenét játszottak be mikrofonról.

Karácsony először elütötte azzal a történteket, hogy "megvárom, míg elmegy a bohócvonat", azonban a kisteherautó megállt a színház előtt jó pár percre. Később, amikor odébbálltak a trollkodók, az ellenzéki politikus újra elkezdte beszédét.

Ennek lényege az volt, hogy főpolgármesterként pályázati alapot hozna létre a fővárosi független színházak, művészeti műhelyek támogatására. A pályázatokat szakmai alapon bírálnák el - közölte.
   
Karácsony Gergely úgy fogalmazott: "nem engedhetjük el a kezét ezeknek a nagyon fontos kulturális értéket képviselő intézményeknek és társulatoknak, nem hagyhatjuk, hogy Budapest kulturális sokszínűsége egyszerűen azért csorbuljon, mert a kormány úgy érzi, hogy a hatalom logikájával kell döntenie kulturális ügyekben."

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink