Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-18 06:30:00

Vádat emeltek az út helyett a rádióra figyelő román sofőr ellen

Vádat emelt az ügyészség az ellen a román sofőr ellen, aki az M3-as autópályán okozott súlyos közlekedési balesetet még tavaly májusban. Az autó vezetője az út figyelése helyett a rádiót nyomkodta, és eközben rohant neki egy másik kocsinak, amelyben két ember vesztette az életét.

Vádat emeltek az út helyett a rádióra figyelő román sofőr ellen

Tavaly májusban egy  román autó egy magyar személyautó hátuljába rohant. Akkor csak az volt a biztos, hogy a balesetnek halálos áldozatai is vannak.

Vádat emeltek az út helyett a rádióra figyelő román sofőr ellen

 

"Az m3-as autópálya 198-ik kilométerszelvényében összeütközött két személyautó. az ütközés következtében két férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette" - nyilatkozta akkor az ATV Híradójának Balogh Péter Tamás, a Hajdú-Bihar megyei Rendőrfőkapitányság akkori szóvivője.

A baleset vizsgálata közben kiderült, hogy azt egyértelműen a hátulról érkező román gépkocsi vezetője okozta.

"A vádlott 20 óra 20 perc körüli időben a járműve fedélzeti rendszerében rádióadások között keresgélt, ezáltal a figyelme teljes mértékben elterelődött az előtte, illetve a körülötte lévő forgalomról" - mondta Szűcs Erika a Hajdú-Bihar megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője.

Az autó vezetője annyira a rádióra koncentrált, hogy fékezés nélkül rohant az előtte 90-130 km/órás sebességgel haladó autóba.

A kocsi hátsó ülésén utazó két férfinek esélye sem volt a túlélésre. A gépjármű oktató szerint egy egyszerű rádió állítás közben is vakon száguld az autó az autópályán.

"Hát azt, ha mindent összerakunk, akkor egy olyan durván 150 métert tesz meg az autó ellenőrizetlenül. Amikor se figyelem, se kormányzás, mert ugye tekergetjük a rádió állomáskeresőjét, vagy nyomkodjuk és akkor óhatatlan, hogy a másik kezünk nem biztos, hogy azt csinálja, amit kell" - nyilatkozta Nagy Lajos, a Koroknai Autósiskola szakoktatója.

A két ember halálát okozó román sofőr ellen egyébként fogházbüntetés kiszabását kezdeményezte az ügyészség.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink