Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-18 06:00:00

Szoros a főpolgármester-jelöltek versenye, az ATV is készül a választásra

A politikusok mellett a közvélemény-kutatók is gőzerővel készülnek az önkormányzati választásra. A Nézőpont szerint Tarlós István előnye jelentős, a Publicus szerint ugyanakkor Karácsony Gergely szinte már utol is érte a jelenlegi főpolgármestert. Az ATV is készül az újabb hosszú választási éjszakára.

Szoros a főpolgármester-jelöltek versenye, az ATV is készül a választásra

Nagy a készülődés az ATV-ben, hiszen már egy hónap sincs hátra az önkormányzati választásig. A csatorna népszerű műsorvezetőinek közreműködésével már forgatják az ajánlókat, de a közvélemény-kutatók is sorra adják ki méréseiket. Ezek között azonban jelentősek az eltérések.

Publicus: Szoros a főpolgármester-jelöltek versenye

 

A Nézőpont már hétfőn közreadta legfrissebb méréseit, amelyek jelentős, 8 pontos előnyt mutattak Tarlós István javára Karácsony Gergellyel szemben.

„Lefutottnak semmiképp se nevezhető azért még a verseny, tehát magabiztos, jelentős előnynek mindenképpen lehet mondani Tarlós István vezetését, de azt nem lehet mondani, hogy már megnyerte volna a választásokat” - mondta Nagy Dániel a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója.

A Publicusnál is Tarlós István vezet, de mindössze 3 százalékponttal, ráadásul a megkérdezettek negyede még bizonytalan.

„Ez hibahatáron belüli különbség. Ez azt jelenti, hogy meglehetősen közel vannak egymáshoz a szereplők, statisztikailag nincs különbség a két szereplőnek a teljesítménye között. Ez azt is jelenti, hogy ez a különbség egyértelműen ledolgozható az elkövetkezendő időszakban és mi meglehetősen szoros versenyre számítunk”- nyialtkozta az ATV Híradójának Pulai András a Publicus Intézet  ügyvezetője.

Török Gábor szerint gyakorlatilag a jelenlegi ellenzék jövője múlik azon, hogy milyen döntés születik október 13-án.

„Ez adja a tétjét az ellenzék számára az önkormányzati választásnak, (()) mert ez az utolsó remény, az utolsó olyan stratégiai lehetőség, amit ebben a rendszerben, ebben a keretben még nem próbáltak ki. Éppen ezért, ha most ez elsül, besül, nem működik, akkor 2022-re nem marad semmi. Nyilván, hogyha működik, akkor ez egy sokkal könnyebb helyzet” - mondta Török Gábor politikai elemző.

Az ATV ismét monstre közvetítéssorozattal készül a választás hosszú éjszakájára.

„Ott leszünk budapesti fontos helyszíneken, a választási központokban, az eredményvárókban, a Nemzeti Választási Irodákban, de a fontos vidéki nagyvárosokban is, ahol nem lehet előre megmondani, vagy százszázalékos bizonyossággal tudni, hogy ki lesz a befutó, az úgynevezett billegő körzetekben. Lesznek rohangáló tudósítóink is, akik egy este több helyszínről fognak bejelentkezni, úgyhogy ez egy nagy csapat, kemény munka lesz”- mondta Sváby András, a csatorna műsorvezetője.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink