Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-18 18:22:00

Milliárdokat szedhet össze Kaliforniában Trump

Donald Trump a héten Kaliforniába látogatott, és három nagy városban is tartott adománygyűjtő rendezvényt. Elnöksége alatt most járt csak másodjára az államban, hiszen köztudott, hogy a kaliforniaiak véleménye erősen megoszlik mind az amerikai elnökről, mind pedig a republikánus pártról.

Milliárdokat szedhet össze Kaliforniában Trump

A már így is gyakran zsúfolt Los Angeles-i és Beverly Hills-i közlekedés tegnap még jobban megbénult, miután Donald Trump két adománygyűjtő kampány rendezvényvényen is részt vett.

A kaliforniai útja kedd délelőtt San Franciscoban indult, ès ma délután San Diegoban ér majd véget. A részvételi jegyek ára 1,000 es 100,000 dollár között mozgott, és minden jegy elkelt.

Az amerikai elnök népszerűsége egyébként nem a legjobb itt Kaliforniában, ezért az események részleteit és helyszíneit nagy titoktartás övezte.

A legfrissebb becslések viszont az mutatják, hogy akár 15 millió dollár, azaz több mint 4.5 milliárd forint, adomány is összegyűlhet, amit az újraválasztási kampány finanszírozására fognak felhasználni.

A sikeres események ellenére, egy politikai szakértő úgy nyilatkozott, hogy nem sok esélyt lát arra, hogy Trump megnyerné a kaliforniai szavazókat 2020-ban.

Kalifornia egyébként már hosszú ideje demokrata államnak számít. 1992 óta ugyanis csak demokrata elnökjelöltekre szavazott a többség.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink