Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-18 13:14:00

Megszólalt a legendás meteorológus – ezért lett a DK jelöltje

Bár nem Szarvason Született, mégis jól ismeri a települést és az ottani emberek problémáit – egyebek mellett ezt mondta el az Egyenes beszéd című műsorban Pártai Lucia. A népszerű meteorológus is beszállt az önkormányzati választásba helyi szinten, tavasszal egy felkérésnek eleget téve ült le az asztalhoz, kezdetben egy érdeklődő civilként.

Egykor naponta a képernyőkről köszöntötte az embereket és mondta el, hogy milyen időjárásra számíthatunk, most viszont bomba robbant és kiderült: Pártai Lucia is elindul polgármesterjelöltként Szarvason.


Függetlenként vették nyilvántartásba, de mint mondta, a DK-n kívül a Márki-Zay Péterhez köthető Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja.

Az ismert meteorológus az Egyenes beszéd című műsorban elmesélte, hogy tavasz óta vesz részt egy tárgyalássorozatban, ahová egyébként meghívás útján érkezett, és arra kérték, hogy álljon a közösség élére. És bár nem Szarvason született, de ott él és eddig is a szarvasiakért tett: például egy kiállítást is sikerült a településre vinni, hogy még látogatottabb legyen a környezet.

Pártai Lucia tovább mesélte, hogy tavasszal a civilek hívták meg, ő pedig érdeklődő civilként, lakosként maga is részt vett ezeken a beszélgetéseken, de idővel nagy lett a „jövés-menés” és a „zűrzavar” is, mert pozíciókért küzdöttek és mentek is el.

A feszültség ebben a szakaszban az volt, hogy ki melyik körzetet szeretné, melyik jelölő szervezetet. Legtovább a civilek, köztük ő és a DK-sok maradtak ülve, és gyakorlatilag egymásnak maradtak. Bár még a Jobbik is elég sokáig benne maradt a tárgyalásokban, de Pártai elmondta, hogy utóbbi párt végül önálló listával épült.

A városban egyébként számos probléma van, a lakosság ugyanis folyamatosan csökken, gyerekorvoshoz a 19 km-re lévő településre járnak az anyukák, a szülőotthon is megszűnt és a legközelebbi kórház is 50 km-re van – sorolta a jelölt. Van mit tenni, ezt elismerte, de ahogyan fogalmazott, „innen szép nyerni”. Pártai Lucia hozzátette, hogy mindennap a lakosok között mozog, ahol meghallgatja az emberek problémáit, amelyek már ismertek, a kérdés csupán az, hogy ki tud többet tenni a városért.

 

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink